We zien er anders uit!

Het zal jullie niet ontgaan zijn, videoclips.blog ziet er anders uit dan twee dagen geleden. Al onze blogs kregen gisteren een nieuwe layout en dat is misschien even wennen. Ook voor ons, want het nieuwe systeem werkt nog niet helemaal zoals het hoort. Vooral bij het plaatsen van filmpjes gaat er iets heel erg mis. Voor de meeste blogs niet zo’n gigantisch probleem, maar bij een blog over videoclips is zo’n beperking best lastig.

Het zijn de bekende kinderziektes die horen bij nieuwe software en we rekenen erop dat de meeste problemen binnen een paar dagen zijn verholpen. De grote platenmaatschappijen hebben daar echter opvallend weinig begrip voor en zijn niet bereid al hun nieuwe clips een paar dagen uit te stellen, ondanks herhaaldelijk aandringen hierop van onze kant. In de tussentijd zal videoclips.blog dus een creatieve oplossing moeten verzinnen om het gebrek aan filmpjes op te vangen. Wat die oplossing precies is weten wij ook nog niet, maar we streven ernaar om hem zo creatief mogelijk te maken.

Verder spijt het ons enorm (niet dat we er zelf een hand in hadden, we vinden het alleen heel naar voor iedereen die de moeite heeft genomen een stem uit te brengen), maar het lijkt erop dat de huidige poll verloren is gegaan tijdens het overzetten. Het is nog steeds mogelijk om nieuwe polls te maken en de officiële videoclips.blog poll keert zeker terug, maar de stemresultaten van de afgelopen week zijn schijnbaar verdwenen van het internet. Kat DeLuna had een fikse voorsprong, de laatste keer dat wij de tussenstand controleerden, dus laten we dan maar meteen de spreekwoordelijke knoop doorhakken en haar uitroepen tot winnares van deze week.

Er wordt achter de schermen volop aan de site gewerkt om de ene na de andere verbetering door te voeren. Al jullie klachten en suggesties worden gelezen en meegenomen in onze beslissingen. Wij hopen en gaan er vanuit dat de nieuwe site uiteindelijk nog veel overzichtelijker wordt dan de oude. Hou moed, trouwe bezoekers! Alle begin is moeilijk, maar ook aan het einde van dit nieuwe avontuur leeft iedereen nog lang en gelukkig.

facebook share facebook share

47 Reacties // Reageer

47 thoughts on “We zien er anders uit!

  1. henk

    De nieuwe lay out is vré se lijk.
    Het spijt me om te zeggen.
    Je ziet maar 1 bericht.
    Heel onoverzichtelijk en onaantrekkelijk.

      /   Reply  / 
  2. AAPJE

    Don’t fix it if it ain’t broken! Vooral niet als het al zo goed werkte en overzichtelijk uitzag. Het spijt me om te zeggen, maar dit lijkt een gewoon op een lelijke standaard template. Als jullie dingen wilden verbeteren konden jullie ook gewoon proberen te verbeteren in plaats van een hele nieuwe layout. Nja van mijn part gaan jullie terug naar de oude layout, ook al heeft deze vast veel tijd (en geld) gekost om te maken. Ik denk dat de andere gebruikers ook met me eens zijn…

      /   Reply  / 
  3. Lammert

    Ik vond de vorige lay-out prima, snap eigenlijk niet waarom er ineens zo rigoreus (voor mij in ieder geval) moest veranderen.
    Niet elke verandering is een verbetering.

    Natuurlijk heeft het z’n tijd nodig om hier aan te wennen, maar ik ben er helemaal niet enthousiast over.

    Ik merk dat ik hier nu met veel minder plezier kom, en als ik niet snel aan de nieuwe lay-out wen ben ik bang dat ik helemaal afhaak.
    Maar de tijd zal het leren. Succes met de veranderingen.

      /   Reply  / 
  4. Jazeker

    Walgelijke onoverzichtelijke layout. Heel druk en die twee kolommen met superkleine oude berichtjes is totaal niet handig. Bovendien zie je niet in een oogopslag de scores van de videoclips, iets wat je wel motiveert sommige clips te lezen en bijvoorbeeld de nieuwe Kat DeLuna over te slaan. Bovendien maakt de nieuwe layout de site ontzettend kil. Tijd om voor jezelf te beginnen, Erik? WordPress doet wonderen!

      /   Reply  / 
  5. Jazeker

    Walgelijke onoverzichtelijke layout. Heel druk en die twee kolommen met superkleine oude berichtjes is totaal niet handig. Bovendien zie je niet in een oogopslag de scores van de videoclips, iets wat je wel motiveert sommige clips te lezen en bijvoorbeeld de nieuwe Kat DeLuna over te slaan. Bovendien maakt de nieuwe layout de site ontzettend kil. Tijd om voor jezelf te beginnen, Erik? WordPress kan veel beter!

      /   Reply  / 
  6. JR

    Het wordt idd even wennen, maar alles went ..
    Wat ik niet snap is wat die afschuwelijke afbeelding voor mijn post doet, kan dat niet verandert worden? (En wie is dat in godsnaam?)

    Ook spijtig van de poll-uitslag, nu zullen we nooit weten of KatDeluna de eerste artiest zou zijn met een nr1 en 2 in dezelfde week :(
    Er zijn ergere dingen in het leven (bv dat die lijst van populair berichten weg is), dus ik loop niet weg en kom zeker nog geregeld terug ;)

      /   Reply  / 
  7. MASIS(DE ECHTE)

    Dit is erg lelijk en daarnaast erg onoverzichtelijk en dom. Mij zul je hier bijna nooit meer zien;)

      /   Reply  / 
  8. MASIS(DE ECHTE)

    idd eerst scrollde je naar beneden en zag alle nummers en het aantal stemmen die ze kregen meteen. Het was zo overzichtelijk eerst, nu staat alles door elkaar. Bah, waarom moet er nou altijd veranderd worden? It keeps getting worse…….

      /   Reply  / 
  9. MASIS(DE ECHTE)

    Ik wil daarnaast ook het oude terug, want dit ziet er niet uit. Ik wen snel aan iets maar aan dit kan ik maar niet wennen. Lelijkste lay-out van het jaar:

    videoclips.blog.nl

    dan wint jouw blog ook eens een prijs erik!

      /   Reply  / 
  10. MASIS(DE ECHTE)

    kijk eens naar zappen.blog.nl

    als het wordt zoals daar vind ik het best.

      /   Reply  / 
  11. Caroo

    ik vond de vorige layout veel mooier en beter!
    Ik vind hier gewoon niks terug. Geef mij maar de oude .

      /   Reply  / 
  12. Lianne

    Ik vind het maar niets, misschien kwestie van wennen, maar het maakt het voor mij veel minder aantrekkelijk en onoverzichtelijk!

      /   Reply  / 
  13. Tom

    Wat een k*t layout! Vreselijk! Ik weet helemaal niet waar ik moet kijken voor de posts…De oude moet terug!

      /   Reply  / 
  14. j006t

    Ik vind het niet mooi. Sorry. Terug naar de oude!

      /   Reply  / 
  15. Erik Auteur

    Zoals de layout nu is op zappen, nlpop & radioactive, ik heb gevraagd of mijn blogs daar ook naar omgezet mogen worden. Alles weer overzichtelijk onder elkaar.

    “Wat ik niet snap is wat die afschuwelijke afbeelding voor mijn post doet, kan dat niet verandert worden? (En wie is dat in godsnaam?)”

    Het moet uiteindelijk mogelijk worden om je aan te melden als geregistreerde gast en daar dan een eigen plaatje (foto of wat je wilt) neer te zetten. Het werkt nog niet helemaal naar behoren, maar de mogelijkheid komt eraan! Het plaatje nu is een placeholder… ik heb ook geen idee wie dat is.

      /   Reply  / 
  16. Bart

    Dat oranje blok is zo lelijk en afleidend, waarom niet zwart, groen of ook blauw? (Waarin ‘andere blog-berichten’ staan)

      /   Reply  / 
  17. MB

    kan je nog wel stemmen op je favoriete video? en zo ja waar eigenlijk?
    ik vond de oude lay-out ook veel beter hoop dat deze lay-out snel wordt veranderd!!!

      /   Reply  / 
  18. MASIS(DE ECHTE)

    WEG MET DE NIEUWE LAY-OUT!!!!!!!

    TERUG NAAR HET OUDE!!!!!!

    Dit is te slecht gewoon.

      /   Reply  / 
  19. MASIS(DE ECHTE)

    jammer Erik.

    Ik bezocht je weblog met veel plezier, maar nu is er niks leuks aan:S

      /   Reply  / 
  20. Simon

    Komaan mensen, da’s keierg voor Erik enzo, en je moet er gewoon nog aan wennen. Toch vond ik de oude versie toch ook wel wat overzichtelijke en makkelijk en retro, maar tijd voor vernieuwing ofzo? Zat er toch wel aan te komen, na die Ipod van Erik. :P
    Zelf vind ik het nieuwe uitzicht een béétje verwarrend en ik dacht eerst serieus dat ik op een reclamesite zat ofzoiets.
    En nog een vraag. Vanaf pagina twee staan alle besprekingen van de video’s nog zoals vroeger, onder elkaar.
    Maar op pagina 1 staan ze onder het nieuwelayoutbericht onder ‘recente video’s', wat ik niet snap ofzo. Kan je me uitleggen waarom?

    groeten enal :’)

      /   Reply  / 
  21. Joost

    Jammer maar helaas. De nieuwe layout is niet om aan te zien en onoverzichtelijk. :-(

      /   Reply  / 
  22. Bart

    * De sterren/punten van de clips komen niet meer over
    * Andere blogpagina’s zijn lastiger te vinden, en raar ingedeeld
    * De pagina’s zijn te lang, en rechts staat veel te veel op elkaar gepropt: onoverzichtelijk
    * Het ziet er niet profesioneel uit (De bewegende balk met videoclips.blog erin komt totaal niet meer tot zijn recht)
    * Je moet ineens verplicht een emailadres invullen
    * De gerelateerde berichten raken kant noch wal (Ik zie nu: “Dus hoe popualir was Britney precies?” over haar clip van Break the Ice. Is toch niet bepaald relevant?

      /   Reply  / 
  23. MexD

    Dit is gewoon vies xD srry trekt op nx, onorigineel en UITERST onprofesioneel laat staan dat het onoverzichtelijk is vroeger kwam ik elke dag hier om te zien als er goede liedjs uitware nu zal het een pak minder zijn t’s de moeite toch niet waard
    *

      /   Reply  / 
  24. MASIS(DE ECHTE)

    als videoclips.blog echt belangrijk voor je is erik luister je naar de bezoekers en doe je er iets aan. Wij willen het oude terug!!!!!

      /   Reply  / 
  25. Erik Auteur

    Deze nieuwe layout is niet alleen bedacht voor videoclips.blog, alle blogs zijn overgezet naar de nieuwe vormgeving zonder dat ik daar echt bij betrokken ben. Ik wist vooraf wel dat er iets zou veranderen maar niet dat het zo drastisch zou zijn.

    Maar wat ik een paar posts hierboven al vertelde: als alles goedgaat wordt de layout hier nog dit weekeinde zoals hij nu ook is op zappen.blog en nlpop.blog. Dat wil zeggen dat alle berichten weer onder elkaar staan zodat je in één oogopslag ziet wat de nieuwe video’s zijn en welke score ik er aan heb gegeven. Dat lijkt me al een hele verbetering, niet?

    Verder is er volgende week een bijeenkomst voor alle redactueren waar we het verder over de nieuwe vormgeving gaan hebben. Daar komen vast nog meer verbeteringen uit.

    En het is ook niet allemaal slechter geworden. Persoonlijk ben ik erg blij dat we nu geen zes getallen meer over hoeven typen (en als je je email-adres niet wilt prijsgeven mag je er ook gewoon één verzinnen. ;) ).

    “De gerelateerde berichten raken kant noch wal (Ik zie nu: “Dus hoe popualir was Britney precies?” over haar clip van Break the Ice. Is toch niet bepaald relevant?”

    Dat begrijp ik ook niet echt. De computer zoekt daar automatisch twee berichtjes voor uit, maar hij is er duidelijk nog niet zo goed in.

    Samenvattend: er wordt aan gewerkt en er gaan dingen veranderen.

      /   Reply  / 
  26. MexD

    Als alles onder elkaar stond zou dat toch al iets zijn idd xD hoop dat alles snel weer zoals de oude zal verlopen dan stoort di layout vlngs mij ookal minder haha xD
    *

      /   Reply  / 
  27. HDG

    Spuuglelijk en gewoon niet overzichtelijk… Wil gewoon zien wat de nieuwst video’s zien met previewplaatje en previewreview… Sorry dat ik het moest zegen… Maar de indeling was zwaar oke en overzichtelijk!

      /   Reply  / 
  28. MASIS(DE ECHTE)

    ik vind de kleuren ook ontzettend lelijk trouwens.

      /   Reply  / 
  29. PINHEAD

    Nou de oude site was echt wel aan vervanging toe hoor,dat zag er echt niet meer uit,veel te verouderd. Niet dat de nieuwe zo geweldig is maar het is wel een verbetering op de indeling na dan,dat moet gewoon weer onder elkaar dan kun je zo zien welke nieuwe clips erbij zijn gekomen.
    Jammer ook dat de clips het niet doen,hopelijk wordt dat snel opgelost.

    Verder vindt ik het videoclips.blog.nl logo nu erg uit de toon vallen met de rest van de site, wordt dat ook nog veranderd?

    + punten nieuwe site:
    * Smileys :D
    * Geen 6 cijferige codes meer
    * Je kan lid worden en je hebt je eigen plaatje/foto
    * Mooiere site

    - punten nieuwe site:
    * Onoverzichtelijk,slechte indeling
    * Verplicht je e-mailadres invoeren
    * Videoclips doen het niet
    * Logo van videoclips.blog.nl,beeld en geluid sterren van videoclips en oranje blok vallen uit de toon en passen niet bij de site

      /   Reply  / 
  30. PINHEAD

    En wat me opvalt is dat je geen witte regel meer in een bericht kan plaatsen(2 keer op enter drukken)

    Dus krijg een je een hele lap tekst zonder alinea’s

      /   Reply  / 
  31. ik

    Ik ben ook niet zo’n fan van de nieuwe layout. Het stomste is nog wel dat je niet kan zien hoeveel sterren erik geeft voor alle nieuwe videoclips. Jammer!

    Hier de nieuwe van James Morrison:
    http://www.youtube.com/watch?v=MJgi3eLEYFc

      /   Reply  / 
  32. ik

    de nieuwe heet trouwens: Nothing Ever Hurt Like You… even vergeten erbij te zetten ;)

      /   Reply  / 
  33. Kars

    Nee dit is echt heel erg onprettig. Ik zou er nog eens op aandringen dat alles weer onder elkaar komt te staan, zoals bij andere blogs wel al het geval is. Dreigbrieven kunnen helpen;)

      /   Reply  / 
  34. Kars

    Is natuurlijk geen reden om op Erik te gaan schelden he MASIS..

      /   Reply  / 
  35. MASIS(DE ECHTE)

    @ Kars:

    Ik weet niet wat jij onder schelden verstaat maar wat ik doe is geen schelden!Ik gebruik geen enkel scheldwoord en daarnaast heb ik geeneens reden om te schelden want blijkbaar heeft Erik dit geeneens gedaan.beter lezen karsje!;)

      /   Reply  / 
  36. JB

    Zo Erik, dat zijn een hoop negatieve reacties:p
    De lay-out is dan ook indd er onoverzichtelijk, erg jammer dat de video`s het nog niet doen.

      /   Reply  / 
  37. thijsbrg

    Kvind het echt verschrikkelijk, sorry maar het kan echt niet onduidelijker en onvindbaarder. Red de site maar met de oude, veel betere, simpelere, mooiere layout.

      /   Reply  / 
  38. sofie

    Ik vind het wél een mooie en overzichtelijke lay – out!!

      /   Reply  / 
  39. 1769391

    Erik,
    ik vind het allemaal wel meevallen.
    De eerste dag vond ik het ook niet om aan te zien, maar de berichten staan weer overzichtelijk onder elkaar en je kunt weer zien hoeveel sterren je hebt gegeven. Laat ze maar lekker zeuren!

      /   Reply  / 
  40. Lianne

    Beter!

      /   Reply  / 
  41. Klaas

    Top man, ziet er zo veel beter uit die layout!

      /   Reply  / 
  42. MASIS(DE ECHTE)

    dit is idd beter maar nog verre van goed!

    -de poll moet terug
    -de kleuren mogen wel anders
    -dat videoclips.blog.nl plaatje past totaal niet bij de nieuwe lay out

      /   Reply  / 
  43. Erik Auteur

    De poll is al half terug… er gaat alleen nog iets mis waardoor hij niet overal te zien is. :( Op de frontpage nog niet, maar bij de meeste artikelen staat hij aan de rechterkant. Al 24 mensen hebben hem gevonden zie ik. En nee, ik weet ook niet waarom de Raconteurs vetgedrukt zijn, dat heb ik niet zelf gedaan.

    Over het uiterlijk van de blog gaan we het hopelijk uitgebreid hebben op de redacteurenbijeenkomst deze week. Wordt vervolgd!

      /   Reply  / 
  44. CJ13

    ik vind de layout opzich wel mooi, de vorige was flink verouderd;)
    Maar de indeling is wel ff wennen idd.. (maar is dat meestal niet zo bij nieuwe dingen?:P)

      /   Reply  / 
  45. Erik Auteur

    In mijn browser doen alle filmpjes het trouwens weer. Is er iemand die daar nog steeds problemen mee heeft? Anders kan ik weer ophouden met de screenshots. :)

      /   Reply  / 
  46. Madiek

    Uhh waarom zijn er weer een paar filmpjes afgehaald?

      /   Reply  / 
  47. Madiek

    en nu zie ik ze weer wel hahaha
    duidelijk moet er nog even aan de site geknutseld worden maar zal allemaal wel goed komen.. het enige wat ik graag nog wil weten is hoe je een account aan kan maken..Ik zie wel het knopje log in boven staan maar niet waar je het aan kan maken..

      /   Reply  / 
  48. Pingback: Britney’s back (scoort de populairste videoclip van week 49) | Videoclips

  49. Pingback: Beyoncé kwam, zag en overwon (populairste videoclip van week 51 en 52) | Videoclips

  50. Pingback: Een les in YouTube-filmpjes kijken | Videoclips

  51. Pingback: Guess who’s back? | Videoclips

  52. Pingback: VCPB lezersrubriek: eindelijk antwoorden! | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>