Op verzoek: C-mon & Kypski – Bumpy Road


Ah C-mon en Kypski, dat wordt vast weer bizar! In voorgaande video’s van dit gezelschap zagen we al hoe een man werd achtervolgd door grafiti en hoe een brutaal jongetje tientallen mensen uitnodigde voor een feestje in zijn radio. Bovendien zaten de vaste regisseurs van al die wonderlijke clips, Emiel Steenhuizen en Rogier vd Zwaag, ook weer achter het stuur voor de Bumpy Road video, dus het kon eigenlijk al bijna niet meer mis gaan.
Niet echt verrassend dus, dat dit opnieuw een fantastische clip is geworden. Misschien zelfs wel C-mon en Kypski’s beste tot nu toe. Minder realisme en een overdreven cartoon-achtige stijl komen het absurde verhaaltje heel erg ten goede. De video handelt losjes over een bankoverval, maar dat moeten we vooral niet al te serieus nemen (ik bedoel maar: de overvaller schudt de politie van zich af door hun auto’s te laten uitglijden over een bananenschil. Mario Kart is er niets bij).

De clip speelt zich grotendeels af in een paar fantastische van karton in elkaar geknutselde wagentjes, terwijl een bewegende achtergrond de illusie van snelheid op moet wekken. Dat ziet er natuurlijk niet uit, maar dat maakt het juist zo komisch. In combinatie met de enthousiaste acteurs die zich helemaal uitleven in hun rol en de idiote dansjes die ze opvoeren tijdens de rerfeintjes (met hun kartonnen auto’s nog aan!) levert het één van de grappigste en vrolijkste video’s op die ik dit jaar zag. Super!

En de muziek?

Ik heb maar gewoon wat willekeurige vakjes aangevinkt toen ik een categorie voor dit bericht moest uitkiezen. In welke categorie passen C-mon & Kypski nu eigenlijk niet? Het rockt, het swingt en heeft prachtige Beach Boys achtige koortjes. Het lijkt helemaal nergens op, en dat bedoel ik op de meest positieve manier mogelijk. Garage rock meets Hip Hop? Stereolab met draaitafels? Hoe je het ook wilt noemen, ik vind het erg leuk!

Op verzoek van: Alex

Zie ook:
- Nieuwe video: C-mon and Kypski ft. Pete Philly – Make My Day

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Op verzoek: C-mon & Kypski – Bumpy Road

  1. denise

    geweldig gewoon :P dit is nou echt een coole clip met een cool muziekje eronder. ‘k ben het helemaal met je eens !

      /   Reply  / 
  2. Alex

    Thanx! En ik ben het ermee eens!

      /   Reply  / 
  3. erik

    Nee jij bedankt. :p Ik wist niet eens dat ze alweer een nieuw album uit hadden. Blij dat je me er op attent gemaakt hebt. Klinkt de hele cd zoals dit nummer?

      /   Reply  / 
  4. Alex

    @ Erik, nee de cd klinkt heel gevarieerd en allemaal weer anders als dit nummer. Ze werken ook samen met Pete Philly, Voicst en iets Oost-Europees. Door die samenwerkingen klinkt ieder nummer totaal anders (wel positief).

      /   Reply  / 
  5. Richard

    Ik had nog nooit eerder zoiets gezien, dus ik keek m’n ogen uit. Heel leuk, ik heb kostelijk gelachen toen de drie heren in hun autootjes stonden te dansen. Erg leuk bedacht en mooi uitgevoerd.

    Het is niet iets waar ik de CD van zou kopen of zo maar wel iets waar ik respect voor heb, originaliteit en humor, dat mis ik nogal eens in de muziek van tegenwoordig.

      /   Reply  / 
  6. erik

    Ik heb de hele cd inmiddels gehoord, maar ik vond dit nummer geloof ik wel de grote uitschieter. Veel nummers spraken me minder aan dan ik had gehoopt. :(

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>