Nieuwe video: Taking Back Sunday – Liar


Maar dat is een coole video! De beelden zijn bewerkt met een computer waardoor alles er een beetje krasserig uitziet, alsof het door de pennen van een leugendetector wordt getekend. Het is een maf effect maar het resultaat is verbluffend. En dan moet je nagaan dat dat alleen nog maar is wat ik dacht, toen ik vanmorgen de televisie aanzette en middenin dit nummer viel wat ik nog nooit eerder gehoord had. Toen ik dus nog niet in de gaten had dat de titel van het liedje ook nog eens “Liar (it takes one to know one)” was.
Toen ik dat eenmaal doorkreeg sloeg mijn verwondering helemaal om in bewondering. Een video bij de song Liar, gefilmd op een leugendetector. Dat is dus niet alleen een prachtig special effect, maar ook nog eens functioneel toegepast. Droom ik? Zulke goede video´s zijn zeldzaam.

Maar ook zonder het coole special effect zou deze clip al de moeite waard zijn. Kronkellijntjes blijken plotseling afkomstig uit de motoren van een vliegtuig, veranderen in spinnen, en kruipen vervolgens over een vrouwenbeen, wiens panty verandert in een spinnenweb. Zoiets. Het is overdonderend, om het nog voorzichtig uit te drukken.

Als ze nu ook nog een grapje uithalen met iemand’s neus die langer wordt van het liegen, bedacht ik me hoopvol toen de clip al bijna was afgelopen, dan geef ik hem een halve ster extra! En dus rest me nu niets anders dan niet vier, maar vier-en-een-halve ster in te kleuren. Het is de eerste dag van november, en nu al de beste video van de maand. Ik kan me in ieder geval niet voorstellen dat iets anders hier de komende weken nog overheen gaat.

En de muziek?

Mijn grootste probleem met dit liedje is dat ik de brug naar het refrein (I’m an addict for dramatics, I confuse the two for love) eigenlijk veel sterker vind dan het refrein zelf. Dat is er eentje van het type veel geschreeuw, weinig wol. Maar aangezien de coupletten wel dik in orde zijn (op de achtergrond zijn de gitaristen constant al bezig om hoorbaar naar de refreinen toe te werken, wat een mooie spanningsboog oplevert) is het alles bij elkaar toch wel een erg goede single. Ik begin hem steeds leuker te vinden.

Zie ook:
- Binnenkort hier: Taking Back Sunday – The 12 Days Of Christmas
- Nieuwe video: Pete Yorn – For us
- Gloednieuwe video: Incubus – Anna Molly
- Gloednieuwe video: The Killers – Bones

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Taking Back Sunday – Liar

 1. Alex

  Echt een van de gaafste nummers en video’s van dit moment!

    /   Reply  / 
 2. remkje

  2:51 wordt zijn neus verder langer getekent ;)

    /   Reply  / 
 3. denise

  echt vet !

    /   Reply  / 
 4. Gabber

  Wauw, dit is echt een goeie video. En idd, het liedje zelf is ook super, het blijft de hele dag in m’n hoofd hangen en ik vind het niet eens erg :P

    /   Reply  / 
 5. oeiejf

  blie blie

    /   Reply  / 
 6. Laura

  Zaaalig nummer !! Mijn favoriete groep, samen met Rise against. En btw Adam is zo sexy :p

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>