Nieuwe video: James Morrison – The pieces don’t fit anymore


Wat een gevoelige jongen is het toch. Als James Morrison het uitmaakt met zijn vriendin is het niet voldoende om haar foto’s alleen weg te gooien, nee dan moet hij eerst een lange reis maken om ze vervolgens ergens in een meer te dumpen. Een tikkeltje overdreven, maar het wordt in ieder geval wel mooi in beeld gebracht. Dat is ook wat waard.

Als de video begint is het alsof we naast James in bed liggen en hem mistroostig naar het plafond zien zingen. Het is heel dichtbij, heel intiem. Het moment waarop hij ons dan plotseling recht in de ogen kijkt terwijl hij zingt: “I can’t explain why it’s not enough” is erg mooi getimed. Opeens wordt het persoonlijk.

Ook de andere “simpele” scenes zijn fraai. James die zijn gezicht wast voor de spiegel, James die treurig uit het raam van een tram kijkt. Het past allemaal prachtig bij de trieste muziek. Dit had een hele subtiele, intieme videoclip kunnen worden. Maar dat einde, met die foto’s, legt de boodschap er wel erg dik bovenop. Waarom niet wat meer aan de fantasie van de kijker overlaten? Jammer hoor. Het einde degradeert de video van een simpele sfeerschets tot een sentimentele tranentrekker. Nog steeds mooi, maar ik kan me er niet echt meer mee identificeren.

En de muziek?

Een aanmerkelijk rustiger nummer dan You Give Me Something en Wonderul World. In het begin herkende ik zijn stem nauwelijks omdat we hem nog niet eerder zo zachtjes hoorden zingen. Maar ook met deze nieuwe, ingetogen James Morrison is het aangenaam kennis maken (alles relatief trouwens, tegen het einde, als het liedje zijn climax bereikt, klinkt zijn stem weer net zo krachtig als in de vorige twee singles). De muzikale begeleiding, klassiek en soulvol, past er perfect bij en ik vind het een erg geslaagde derde single.

Nog meer James Morrison:
- Nieuwe video: James Morrison – Wonderful World
- Nieuwe video: James Morrison – Undiscovered

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: James Morrison – The pieces don’t fit anymore

  1. denise

    oeee, mooi nummer en zeker mooie clip, maar wat doe je in gods naam met zoveel fotos van je vriendin !
    die gozer heeft gewoon de liefdesverdriet goed te pakken

      /   Reply  / 
  2. Kate

    Té mooi liedje, ik heb zn cd ook en dit is echt een van de mooiste liedjes van zn cd. Zijn clips blijven me fascineren (ook omdat t zo’n mooie jongen is ofcourse) en ik ga naar zijn concert in de HMH ! Geweldige artiest

      /   Reply  / 
  3. lody

    Het is een heel leuk liedje! Somber is ook wel eens leuk.

      /   Reply  / 
  4. Laura

    Inderdaad, een super mooi liedje van hem.
    Ik gaa 8 feb. naar zijn concert met een vriendin.
    Haha we kijken er nu al naar uit!
    Hij heeft een super mooie stem !

      /   Reply  / 
  5. Yordi

    Zijn nieuwe single is Undiscovered, ben druk op zoek naar de clip. Die was gisteren namelijk al te zien op TMF.

      /   Reply  / 
  6. erik

    Ik wist dat die eraan zat te komen, op zijn officiële site kun je een kleine preview zien maar ik heb de hele versie nog niet gevonden. Ik wist NIET dat hij ook al op tv draaide. Dan kan een online versie nooit lang meer duren. :)

      /   Reply  / 
  7. Yordi

    Was ook best verrasd dat ie ineens op TMF was terwijl die nog niet eens echt uit is. Ben druk opzoek geweest naar de clip maar kon ‘m nog nergens vinden, zodra ik ‘m heb post ik de link hier wel. = ]

      /   Reply  / 
  8. Yordi

    Zie net dat deze clip “The Pieces don’t fit anymore” bij de nieuwste clips staat, “Undiscovered” zal dan toch nog wel niet uitkomen in Nederlands.

      /   Reply  / 
  9. koen

    ik hoorde vaNochtend een nieuwe single van james morrison op de radio iemand een idee hoe die heet??

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>