Nieuwe video: Bloc Party – The Prayer


Ik wilde deze video heel graag goed vinden. Dit is het nieuwste project van Walter Stern, de man die in het verleden verantwoordelijk was voor adembenemend mooie videos als Teardrop van Massive Attack (die met de baby in de baarmoeder), Bittersweet Symphony van The Verve (die waar zanger Richard Ashcroft op straat loopt en onverschillig mensen opzij duwt) en het duo Firestarter en Breathe van the Prodigy. Met zulke onvergetelijke videos schep je als regisseur bepaalde verwachtingen voor ieder nieuw project.

Maar helaas stelt de videoclip bij The Prayer van Bloc Party gewoon teleur. Dit gaat de geschiedenis in als die vreselijk donkere video waarin Bloc Party op een dansfeest rondloopt. Met behulp van de computer zijn er later een paar hele subtiele special effects toegevoegd. Het is al te makkelijk om ze over het hoofd te zien, maar hier en daar vervormt er een arm of een been. Veel stelt het niet voor, en wat Walter er precies mee wilde zeggen wordt me geen moment duidelijk.

Heel misschien ontdek ik later, als deze video een keer voorbij komt op televisie, nog iets dat ik nu over het hoofd zie, maar eerlijk gezegd betwijfel ik het. Jammer dat de combinatie van zo’n getalenteerde regisseur en zo’n mooi liedje niet wat interessanter heeft uitgepakt.

En de muziek?

Schitterend! Bloc Party doet het precies goed. Het geluid van dit nummer is beslist anders en donkerder dan het materiaal op debuutalbum Silent Alarm. Maar tegelijkertijd is het nog steeds onmiskenbaar Bloc Party. Dat refrein! Dat is toch onmiddellijk herkenbaar? Van de fanatieke fan die gewoon lekker mee wil zingen tot de zure criticus die graag vernieuwingen wil horen, Bloc Party geeft iedereen waar ze om vragen. The Prayer maakt héél erg nieuwsgierig naar het nieuwe album A Weekend in the City.

Zie ook:
- Nieuwe video: Cobra Starship – Church Of Hot Addiction

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Bloc Party – The Prayer

  1. denise

    deze video doet het niet meer

      /   Reply  / 
  2. erik

    Bedankt voor de waarschuwing denise, ik heb even een nieuwe versie neergezet. :)

      /   Reply  / 
  3. Boris

    Dit is echt een mooi liedje, alleen jammer van de clip, ik hou wel van de meer donkere aanpak dan in Silent Alarm!

      /   Reply  / 
  4. alexander

    yezzz bloc party ruult i love them,..
    weet iemand wanneer hun nieuwe album uitkomt?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>