Nieuwe video: Just Jack – Starz In Their Eyes


In Engeland al een grote hit, is Nederland nu aan de beurt om door Starz In Their Eyes veroverd te worden? Aan de videoclip zal het niet liggen, die is dik in orde. De tekst van het nummer gaat over de schaduwzijde van beroemdheid. Over hoe jonge talenten door managers en platenmaatschappijen in de watten worden gelegd zolang hun muziek goed verkoopt, en hoe ze vervolgens keihard worden gedumpt als het volgende jonge talent zich aandient. De popartiest als wegwerpartikel.

En dus wordt de videoclip gepresenteerd als een soort freakshow (inclusief wazige filters over het beeld om dat authentieke jaren ’30 sfeertje op te roepen) waar mensen hun kunstje mogen opvoeren. Het is een fraaie metafoor, en het levert een mooie treurige videoclip op vol naïeve mensen die eventjes mogen geloven dat de hele wereld aan hun voeten ligt.

En de muziek?

Of het Just Jack net zo zal vergaan als het onderwerp van zijn liedje weet ik niet, maar dit nummer is wel heel erg aanstekelijk zeg! Het is zo opgebouwd dat je de hele tijd het gevoel hebt dat het refrein (oh dat heerlijke prachtige en verslavende refrein!) op het punt staat te beginnen. De ontlading als het refrein dan uiteindelijk echt weer begint is zalig. De muziek klinkt ondertussen als een alternatief rockbandje dat redelijk ingehouden speelt terwijl MC Jack zijn ding mag doen. Heerlijk nummer.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Just Jack – Starz In Their Eyes

  1. Herman

    waarom maar 2,5 ster als je het zo’n heerlijk nummer vindt?

      /   Reply  / 
  2. erik

    Nou dat is simpel. Ik vind het een leuk nummer, maar nou ook weer niet zo leuk dat het meer waard is dan ongeveer 2,7 sterren. ;) Ik heb er gisteren met veel plezier een keer of 5 naar geluisterd, maar ik voel nu niet de behoefte om naar de winkel te rennen en zijn album aan te schaffen.

      /   Reply  / 
  3. erik

    “Tipje voor een video:”

    Leuk liedje. :) Maar ik vind alleen maar een live-performance bij Jools Holland, nog geen videoclip. Zodra de officiéle video opduikt zal ik er zeker over schrijven, thnx!

      /   Reply  / 
  4. Roos

    Nah ik vind hem niet zo heel bijzonder…Zo leuk is het refrein nou ook weer niet en dat in de titel starZ met een Z is geschreven is echt te br33zah voor woorden hihi
    Ik heb het gevoel dat ik klink als een zeikerd, maar goed :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>