Nieuwe video: Kasabian – Me Plus One


Je zou denken dat een videoclip waarin een kluwen naakte vrouwen voorkomt allesbehalve saai kan uitpakken. Wat je daar verder ook over denkt, en of je het nou leuk of walgelijk vindt, een saaie video verwacht je niet. En toch is dat precies mijn probleem met deze nieuwe video van Kasabian, hij is een beetje saai.

We zien heel veel zwart/wit opnames van de bandleden. Niet tijdens een optreden, maar zo te zien eerder in een hotelkamer. Er wordt geen muziek gemaakt maar gewoon een beetje met elkaar gelachen en rondgehangen. Erg boeiend is het allemaal niet.

En dan komt halverwege ineens die kluwen vrouwen een paar keer in beeld. In korte flitsen, net zoals de rest van deze video. Als een soort levend kunstwerk staan ze daar, maar zelfs dan wil de video maar niet boeiend worden.

Het enige lichtpuntje (letterlijk!) is als ze later ineens allemaal een kleurige jurk aan hebben en in kleur een soort dans uitvoeren. Het is een bevrijdend moment na al die sombere duistere zwart/wit beelden, maar het is helaas niet genoeg om de video te redden.

En de muziek?

Dit is een geweldig nummer met een wat vreemde productie. Het klinkt constant alsof je buurman de plaat keihard op heeft staan en het geluid door een betonnen muur heen naar je toe moet komen. De eerste keer dat ik er naar luisterde stoorde dat me heel erg. De tweede keer begon het al te wennen en vanaf de derde keer vond ik het een interessant effect. Het levert een mooi overstuurd geluid op dat met een gewone productie waarschijnlijk veel moeilijker te bereiken is. Daarnaast is het ook gewoon een mooi en hypnotiserend nummer zoals Kasabian ze wel vaker schrijft.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Kasabian – Me Plus One

  1. Marloesss

    Het leek me het handigst om zo te vragen of je de ‘nieuwe’ clip van Kasabian ook es een keer wil beoordelen…? http://nl.youtube.com/watch?v=aSKxXu05aOE

    Echt supergoede clip en nummer klinkt lekker!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>