Nieuwe video: C-mon and Kypski ft. Pete Philly – Make My Day


Nieuwe videoclip van C-Mon and Kypski die laat zien wat het gevaar is van dagdromen. Niet alleen zal de rest van het kantoor je uitlachen als je altijd maar met je hoofd in de wolken zit (waarom zien kantoren er toch altijd zo deprimerend uit in videoclips?), maar als je niet oppast kunnen je dagdromen je leven zelfs volledig overnemen. Al zijn het in het geval van deze man niet echt dagdromen maar eerder dag… eh… nachtmerries. Dagmerries?

Vraag me niet om na te vertellen wat er nu precies gebeurde (gaat hij nu wel of niet dood?), maar op het einde van de video hebben de monsters uit de dagdromen van de hoofdrolspeler volledig zijn plaats ingenomen terwijl de man zelf zit opgesloten in de foto waarbij hij altijd wegdroomde.

Laten we daar verder niet teveel achter zoeken, dit is vooral bedoeld als een grappige videoclip en hij slaagt daar ruimschoots in. Ik heb er dan misschien niet hardop om moeten lachen zoals bij C-mon en Kypski’s geniale vorige video (met andere woorden: die vond ik net iets beter), maar ook in Make My Day is er weer genoeg om van te genieten. Van de Jiskefet-humor in de kantoor-scene’s tot de heerlijk overdreven droomscenes met horror-tintje. De zoveelste liefdevol en met veel enthousiasme gemaakte videoclip van een band die heel bewust bezig is met de visuele kant van hun muziek. Voor C-mon and Kypski geen saaie live-video’s. Na een hele reeks interessante videoclips is het op een punt gekomen waarop ik gewoon al bij voorbaat verwacht dat het leuk zal worden als ik hoor dat deze mannen een nieuwe clip gemaakt hebben.

En de muziek?

Ik heb nog steeds geen idee welke categorie ik aan moet vinken als ik hier iets over schrijf. Pop, rock hip-hop? Het is vanalles een beetje en het klinkt vaak geweldig. Make My Day gaat vooral over het contrast tussen de melodieuze gedeeltes en de nerveuze raps van Pete Philly (een contrast dat ook op een geweldige manier is verwerkt in de clip). Je zou het onderhand bijna een typisch C-mon and Kypski liedje kunnen noemen. Erg leuk dus!

Zie ook:
- Op verzoek: C-mon & Kypski – Bumpy Road

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>