Nieuwe video: James Morrison – Undiscovered


De ontmoeting duurt hooguit een paar seconden, maar toch krijgt de hoofdpersoon van deze videoclip het blonde meisje met de groene jas daarna niet meer uit zijn hoofd. Liefde op het eerste gezicht, je zou er een film over kunnen schrijven. Alleen is dit een videoclip en mag hij maar drie-en-een-halve minuut duren. Hoe maak je als regisseur in zo'n korte tijd duidelijk dat iemand nergens anders meer aan kan denken dan die korte ontmoeting?

Simpel, je houdt die hoofdrolspeler gewoon gevangen in de scene. Letterlijk!
Het is een beetje een gimmick, maar het werkt behoorlijk grappig. De man is zo geobsedeerd door die korte ontmoeting dat hij de straat waar het gebeurde nooit meer kan verlaten. Als hij er aan de linkerkant van het scherm uit probeert te lopen komt hij gewoon aan de rechterkant van het scherm weer binnen wandelen. Gevangen in een videoclip, je moet er maar opkomen.

En hoewel het trucje uiteraard symbool staat voor het niet kunnen vergeten van een bepaald persoon, kunnen de makers het toch niet laten om er ook wat grapjes mee uit te halen. De arme man rent, gooit met zijn koffer en probeert ongezien aan de scene te ontsnappen door met een groepje mensen mee te lopen, maar het helpt allemaal niks. Zijn enige hoop is om het meisje met de groene jas opnieuw tegen te komen en haar dan wél aan te durven spreken.

Of dat ook gebeurt? Bekijk de video, ik verklap nog niks.

 

 

En de muziek?

Undiscovered klinkt een beetje onopvallend. Zeker geen slecht nummer en James Morrison heeft nog steeds een verschrikkelijk mooie stem. Maar als we zijn vier singles naast elkaar leggen (You Give Me Something, Wonderful World, The Pieces Don't Fit Anymore en deze) dan kun je toch nauwelijks om de conclusie heen dat dit nummer simpelweg wat mist. Het klinkt eerder als een degelijke albumtrack dan als iets dat het verdiende om op single uitgebracht te worden. Lang niet slecht maar ook ook niet bijzonder goed.

Nog meer James Morrison
The pieces don't fit anymore
Wonderful World (Lees ook de discussie die eronder ontstond over de betekenis van deze video.)

Met dank aan Yordi voor het vinden van de video!

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Nieuwe video: James Morrison – Undiscovered

  1. Kirsten

    Op de een of andere manier kan de muziek van James mij niet pakken. Aan zijn stem ligt het in ieder geval niet, dat die jongen kan zingen is duidelijk.
    Ik ben gezegend met een muzikaal geheugen, ik hoef een nummer vaak maar een keer te horen om hele muzieklijnen te onthouden, de tekst zit na twee keer luisteren meestal ook in mijn hoofd. Op de een of andere manier lukt me dat bij James niet.
    Ik hoor het, vind het wel een aardig nummer maar ik ben het vijf minuten later alweer kwijt. Dit nummer verschilt wat dat betreft niet van zijn vorige singles. Ze boeien me gewoon niet.

      /   Reply  / 
  2. Robin

    Precies Kirsten! Dat is denk ik ook wat ik van hem vind. Ik vind hem niet zo boeiend. Ik vond hem altijd erg op James Blunt lijken, en de muziek is constant hetzelfde.
    Het is niet echt mijn ding.

      /   Reply  / 
  3. remkje

    Je hebt gelijk Erik…het nummer mist iets.. ik weet niet wat…hmmm…iets meer pit?
    I don’t know.

    Ik vind de clip..wel leuk..niet té speciaal maar wel leuk :)

      /   Reply  / 
  4. erik

    “Dit nummer verschilt wat dat betreft niet van zijn vorige singles. Ze boeien me gewoon niet.”

    Hm, vooral You Give Me Something greep mij destijds meteen. Echt een heel bijzonder nummer vond ik dat. De singles daarna zijn allemaal ook best goed… alleen niet zo bijzonder als You Give Me Something. Dit is de eerste keer dat hij me echt een beetje tegenvalt.

    “Je hebt gelijk Erik…het nummer mist iets.. ik weet niet wat…hmmm…iets meer pit?
    I don’t know.”

    Ik kan het ook niet echt onder woorden brengen. The Pieces Don’t Fit Anymore was ook heel rustig (weinig pit met andere woorden) en die vond ik wel okee. Dit nummer klinkt gewoon een beetje vlak.

      /   Reply  / 
  5. Anne-Marije

    Harstikke leuk nummer dit…
    Ik heb op TMF een paar nummers van hem gezien en ik vond jamie morrison vanaf het begin echt een geweldige zanger!

    Jullie hebben het over iets missen…?
    Ik zou dat niet snel kunnen vinden want ik hoor echt niet dat er wat aan mist… Het is echt een fantastische zanger zijn nummers raken me echt!

    James blunt vind ik ook een fantastische zanger… Misschien is dit gewoon mijn muziek iets waar ik echt van hou… En waar halen james blunt en jamie morrison anders hun fans vandaan;)

    Maar ieders mening is anders
    Laten we het daar maar op houden :)

      /   Reply  / 
  6. Anne-Marije

    Het gevoel dat is het hij moet er wat meer gevoel in leggen :P

      /   Reply  / 
  7. léonidas

    gelijk heb je Anne-Marije :)

      /   Reply  / 
  8. yoni

    i don’t how you guys could claim that you’re musically inclined but deny this song to be the best.

    It would be good to give some arguments why.. but for me, it is a sensible one.

      /   Reply  / 
  9. larissa

    anne marije je hebt helemaal gelijk HUJ IS GEWELDIG!!!! ik ben echt een SUPER GROTE FAN VAN HEM!!! hij is geweldig!! ik heb er helaal niets aan toe te voegen!! hij is gewoon super goed! en dat vind ik bij alle liedjes! ik vind ook echt dat hij met gevoel zingt en hij raakt me ook echt! hij is echt zo leuk!! HIJ IS GEWELDIG!! JAMES MORRISON IS THE BEST!:D:)(L)(K) IK WEET GEWOON NIET MEER WAT IK MOET ZEGGEN HIJ IS HET HELEMAAL!! IK HEB OOK ZIJN CD. IK LUISTER ER ELKE DAG NAAR!:D:)

      /   Reply  / 
  10. steffie

    hijs super gewoon! geweldige artiest

      /   Reply  / 
  11. Larissa

    ik ben het helemaal metyouu eens steffie:D:D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>