Nieuwe video: Shakira – Las De La Intuicion


Sinds een paar weken word ik op mijn werk (waar de radio altijd staat afgestemd op radiostations die ik zelf nooit zou uitkiezen) geteisterd door een irritant liedje van Shakira dat ze speciaal heeft opgenomen voor een auto-reclame: Pure Intuition. Het staat niet op haar laatste album, een videoclip bestaat er niet van en toch is het blijkbaar erg populair. Vanwege de populariteit van het nummer in met name ook de spaanstalige landen is er voor de oorspronkelijke (spaanstalige) versie nu toch een videoclip gemaakt. Hij voelt aan als een tussendoortje en mist de gepolijste look van de meeste andere Shakira clips.

Shakira en haar danseressen (is het überhaupt ooit eerder voorgekomen dat Shakira een clip opname met danseressen?) zien eruit alsof ze naar een Cosplay conventie gaan. Shakira's eigen danspasjes bestaan hier bijna alleen nog maar uit wat goedkoop schudden met haar achterste en af en toe haar rokje optillen en het voelt allemaal een beetje vreemd en a-typisch aan voor een Shakira video. Ook die merkwaardige act met het transparante folie ziet er low-budget uit en lijkt eerder iets uit een vreemde Japanse fetish dan een interessant effect voor een videoclip.

De clip is gek genoeg om op te vallen tussen de meeste andere video's, maar is ondertussen wel haar slechtste sinds Whenever, Wherever.

En de muziek?

Ik ben normaal gesproken wel een soort fan van Shakira, maar dit nummer is bizar slecht. Op uiteraard de tekst na klinkt deze versie precies hetzelfde als Pure Intuition, en dat houdt in: Shakira met een vreselijke EuroHouse-beat op de achtergrond. Alles wat Shakira-liedjes normaal gesproken zo leuk en authentiek maakt is hier vakkundig weggesneden en vervangen voor een boem boem boem-ritme en een veel te makkelijk refreintje. Hopelijk komt er snel weer een echte nieuwe single van haar uit.

Zie ook:
- Nieuwe video: Shakira & Beyonce – Beautiful Liar
- Nieuwe video: Shakira – Illegal

facebook share facebook share

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “Nieuwe video: Shakira – Las De La Intuicion

 1. kiss

  Mooi liedje, de clip is een beetje raar maar wel leuk om naar te kijken.

  Shakira doet het super goed! Mooie stem!!!

    /   Reply  / 
 2. Bart

  Vreselijk nummer.. werkelijk niks aan

    /   Reply  / 
 3. HDG

  Wat nou slecht nummer? Heerlijke plaat die in het Spaans dus nog beter klinkt… mening van weinigen blijkbaar… wordt werkelijk doodgegooid met dit nummer… (blijkbaar toch populair, en blijkbaar toch lekker)

    /   Reply  / 
 4. Gerardo

  Dit nummer is niet speciaal opgenomen voor een autoreclame. Het staat niet op het Engelstalige Oral Fixation, maar wel op het Spaanstalige Fijación Oral, die wat eerder uitkwam. De autoreclame heeft dus een bestaand nummer gebruikt. Alleen voor niet Spaanstalige landen is er een Engelstalige versie opgenomen.
  Persoonlijk vind ik het nummer een van de leukste van Shakira van de afgelopen paar albums. Ik vind alleen de Spaanstalige versie veel beter klinken dan de Engelstalige.

    /   Reply  / 
 5. Ramon

  :S Dit is gewoon de spaanse versie van Pure Intuition Erik. Die er inderdaad al eerder was :P ik vind het wel redelijk klinken, niet zoveel mee mis.

    /   Reply  / 
 6. iat

  ik vind deze versie wel leuk alleen die clip ziet er beetje raar uit maar dat is nii zo erg mot gwon wennen net zoals bij rihanna’s haar ik vind het wel een leuk lied.

    /   Reply  / 
 7. iat

  ik vind deze versie wel leuk alleen die clip ziet er beetje raar uit maar dat is nii zo erg mot gwon wennen net zoals bij rihanna’s haar ik vind het wel een leuk lied.

    /   Reply  / 
 8. Nuura

  ik vidn het wel oke
  maar pure intuition vond ik wel leuk vooral bij die ene reclame alleen de clip is wel wat vreemd..

    /   Reply  / 
 9. Clementine

  De clip is geinig. Shakira spot met zichzelf. Iets wat ik wel kan waarderen.

  Wat de muziek betreft, ik vind het jammer dat ze zoveel slechte nummers (hips dont lie, mijn god)uitbrengt. Ze heeft zoveel geniale liedjes..

    /   Reply  / 
 10. Laura

  Ik ben het gedeeltelijk wel eens met het commentaar: de clip doet goedkoop aan het een beetje…..hoerig….niet zoals Shakira is! Deze clip zou meer bij Christina of de nieuwe Britney passen. Die danseressen zijn kopietjes van haarzelf, dat vind ik wel weer grappig. Het nummer zelf vind ik wel weer verrassend! Maar idd meer Europees dan Shakira’s normale sound. Ik denk: je vind het iets of niets.

    /   Reply  / 
 11. marij

  Mmmmm, rare clip……mooi nummer

    /   Reply  / 
 12. marjolein

  gare clip past helemaal niet bij haar:S
  liedje is wel leuk maar in het engels leuker
  de clip gaat egt nergens over en hoort ook totaal niet bij de tekst

    /   Reply  / 
 13. GwN Me

  Normaal vind k shakira’s liedjes en clips superleuk maar egt…. dit clipje is helemaal verschrikkelijk.. die danspasjes alleen al en daht liedj is verschrikkelijk met de beat erachter en tis soieso gwn ook saaie melodie.. En dat is egt raar want shakira heeft normaal super liedjes

    /   Reply  / 
 14. rinske

  Ik heb haar live gehoord en toen zong ze echt vals.. Ik vind dit liedje niet echt leuk,, het refrein is wel leuk maar de rest niet. mijn mening hoor :)

    /   Reply  / 
 15. pijnelly

  dit lied is zo leuk ik ken het helemaal uit m’n hoofd

  maar ik kan eenmaal mooi zingen want ik zit bij kinderen voor kinderen

  maar dit lied is cool vet maak meer van die liedjes shakira nou –xx–pijnelly

    /   Reply  / 
 16. iris

  Ik vind altijd aleliedjes van Shakira HEEeeel erg leuk , maar deze nummen vind ik egt een stuk minder leuk dan de andere nummer van haar(niet dat ik deze nummer stom vind)

  XXXXXXXX iris

    /   Reply  / 
 17. iris

  Ik vind altijd aleliedjes van Shakira HEEeeel erg leuk , maar deze nummen vind ik egt een stuk minder leuk dan de andere nummer van haar(niet dat ik deze nummer stom vind)

  XXXXXXXX iris

    /   Reply  / 
 18. berry_GoddES

  ieuw, dit is gewoon bizar!!! GEEN BUIKDANSEN?? SAT IS OOK VOOR HET EERST!! WIE IS DAT WIJF MET PAARS HAAR!!!

    /   Reply  / 
 19. Dirk

  Arme arme kritikasters. Zien jullie dan niet waar de video over gaat. Kijk eens naar de tekst (niet de engelse versie want die heeeft een andere tekst). Dit nummer heeft echt inhoud en een dubbele bodem. Nu ja, wie enkel naar de clip KIJKT snapt er geen bal van. Shakira is veel meer dan wat lege pop en een leuke clip. Elk van haar video clips hebben een achterliggende boodschap en/of diepere betekenis. Het is natuurlijk makkelijk om kritiek te geven als je enkel afgaat op het zicht en er geen bal van snap. Shakira is pure klasse en een verademing tussen al die niets)zeggende muziek.

    /   Reply  / 
 20. suzanne

  Niet mooi vind ik .
  Helemaal anders al nogmaall .
  Paars haar ?? Wtf !

    /   Reply  / 
 21. pruh

  Het liedje komt idd van haar spaanstalige album. In het spaans vind ik het een erg mooi nummer. En de clip vind ik ook ok. Verfrissend wel en erg van nu. Robert Palmer wordt in wel meer videos als inspiratiebron gebruikt. In een tijd waarin zo veel clips op elkaar lijken vind ik het stoer dat ze zich door fotografen als helmut newton laat inspireren.

  En wat is nou hoerig. Korte rokjes en rubber misschien. Maar in whenever kruipt ze krols in een behaatje met loeistrakke broek rond, alsof dat niet hoerig is…

    /   Reply  / 
 22. moi

  Dit is echt een onwijs goed nummer van Shakira. Het is inderdaag iets anders dan normaal, maar mag ze ook een keer wat anders doen dan buikdansen?? Ze heeft ook wel meer oudere clips waarin ze niet buik danst. Het spaanse nummer vind ik wel leuker dan de engelse.
  Shakira, eres la mejor

    /   Reply  / 
 23. jantien

  Ik vind het een fantastisch nummer, zeker de spaanse versie. En ik vind, zelfs als vrouw zijnde, dat shakira (ondanks dat de clip nogal al anders is haar andere clips) hier wederom ontzettend aantrekkelijk en sexy is.
  Erik je snapt er niets van :P

    /   Reply  / 
 24. Sanne

  Leuk nummer!! Stoer van der om eens een andere stijl te proberen.

    /   Reply  / 
 25. ilse

  cool liedje vet je bent cool coool echt waar coooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

  kus xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxilse

    /   Reply  / 
 26. lisa

  leuk liedje hoor van reclame maar daarom vind ik het nog welleuk hoor de ballen lisa

    /   Reply  / 
 27. george

  Beste

  U heeft het mis; dit lied is waanzinnig goed

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>