Nieuwe video: Justin Timberlake – Love Stoned


Wow, deze video is veel gewaagder dan ik van Justin Timberlake had verwacht. Het is een donkere (letterlijk – veel zwart) videoclip waarin de man zelf geen enkele keer duidelijk in beeld komt. In plaats daarvan krijgen we een duizelingwekkende computer-animatie waarin een graphic equalizer op allerlei manieren wordt vervormd en verbogen tot je er voor je gevoel middenin zit. Alles pulseert en golft op het ritme van de muziek, omdat dat nu eenmaal is wat graphic equalizers doen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de beelden in deze videoclip een direct resultaat zijn van de muziek.

Ga maar na: de pieken en dalen op de equalizers geven het volume en de toonhoogte van de muziek weer. Ze zien er dus uit zoals de muziek klinkt (op een hele abstracte manier) en volgens die redenering ziet deze hele clip er dus uit zoals de muziek klinkt. Dat is toch behoorlijk cool bedacht. Ondertussen komt JT zelf natuurlijk wel degelijk in beeld, maar zijn gezicht bestaat hier uit lijnen en golven alsof zijn afbeelding zat verstopt in de frequentie van de muziek. Ook erg cool!

(Dat is natuurlijk niet echt het geval bij Justin Timberlake, maar het is wel degelijk mogelijk om muziek zo te programmeren dat er verborgen afbeeldingen opduiken als je het bekijkt met de juiste software. Onder andere Aphex Twin heeft daarmee geëxperimenteerd. Zie deze site voor meer informatie).

De beelden bij het "I Think She Knows" gedeelte van de video hebben ongeveer dezelfde functie als de muziek. Na de heftige beats van Timbaland en de volledig dichtgetimmerde productie van Love Stoned voelt deze Interlude als een oase van rust. Dat geldt ook voor de videoclip waar het simpele witte decor met een ontspannen zingende Justin je ogen eindelijk even rust gunnen na de chaotische overdaad aan informatie tijdens het zwarte gedeelte.

Nu maar hopen dat MTV de video ook echt in z'n geheel gaat uitzenden. Bij de video van My Love werd de fraaie Prelude steeds weggelaten.

En de muziek?

Eén van de beste tracks op het album en misschien ook wel degene waar producter Timbaland het nadrukkelijkst zijn stempel op heeft gedrukt. Ik zei hierboven al dat ik de beats heftig vond en de productie lekker chaotisch en vol (er gebeuren op elk willekeurig moment minstens tien dingen tegelijk, heerlijk). Laat ik nu alleen nog zeggen wat mijn favoriete moment is: die heerlijk funky basgitaar precies op de helft van het nummer! Ge-wel-dig! Let op dat moment ook goed op de clip om Justin heel eventjes basgitaar te zien spelen.

Nog meer Justin Timberlake:
- Gloednieuwe video: Justin Timberlake – My Love
- Nieuwe video: Justin Timberlake – What goes around… comes around
- Nieuwe video: Johnny Cash – God's Gonna Cut You Down
- Nieuwe video: Timbaland/Timberlake/Furtado – Give It To Me

facebook share facebook share

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “Nieuwe video: Justin Timberlake – Love Stoned

  1. Maikel

    Ik begin die Timbaland beats nu wel ziek te worden eigenlijk… Vond What comes around…goed around trouwes beter

      /   Reply  / 
  2. Thijs

    Dat is helemaal geen basgitaar, idioot. WAAR HEB JIJ MUZIEKLES GEHAD?

      /   Reply  / 
  3. Debby

    Ik heb het album Furturesex/Lovesounds en vond dit nummer altijd wat minder. Zapte die zo weer voorbij, het is niet mijn favo nummer op het album, maar er zijn natuurlijk ook mindere:)

      /   Reply  / 
  4. Esther

    Hmm, ik vind het lied níks aan. De clip vindt ik wel leuk, maar op een duur eentonig. Als ik er een cijfer voor moest geven zou dat een 5 zijn. ps; Ik vindt deze site echt stoer. ^^

      /   Reply  / 
  5. Niels

    Ik vind hem wel gaaf!! Idd een van de betere nummers op het album. Maar zou er dan trouwens ook geen video voor Summer Love uit moeten komen? Dat is immers de single in Amerika en waarschijnlijk dus de volgende hier…

      /   Reply  / 
  6. Yordi

    Wauw, best een vette video hoor! Het is ook een erg lekker nummer, 1 van de beste van het album vind ik. Over wat Esther zei, dat de clip op den duur een beetje eenzijdig wordt, ben ik ‘t wel een beetje mee eens… Ik denk dat ‘t zo net goed is, ‘t had niet langer moeten worden dat met dat blauwe enzo. ^^

      /   Reply  / 
  7. erik

    “WAAR HEB JIJ MUZIEKLES GEHAD?”

    NERGENS! WAT VOOR GITAAR IS HET DAN?

    “De clip vindt ik wel leuk, maar op een duur eentonig.”

    Ik vond hem echt te gek. Een heel mooi effect, ik denk dat hij groot op TV nog meer indruk maakt. :D

    “ps; Ik vindt deze site echt stoer. ^^”

    Bedankt :) Altijd leuk om te horen.

    “Maar zou er dan trouwens ook geen video voor Summer Love uit moeten komen?”

    Dat verwacht ik ook maar ik kon hem vanmiddag in ieder geval nergens vinden.

    “Ik denk dat ‘t zo net goed is, ‘t had niet langer moeten worden dat met dat blauwe enzo. ^^”

    Niet veel langer, maar ook niet veel korter. Zoals het nu is (een beetje aan de lange kant) komt het contrast met het tweede gedeelte juist erg goed uit de verf :) Het voelt echt bijna als een opluchting. IJzersterk moment vind ik dat.

      /   Reply  / 
  8. Kars

    Is er een verschil tussen een basgitaar en gewone 6 snaren gitaar dan? Behalve het aantal snaren natuurlijk.
    Als het alleen de snaren zijn dan is het knap dat je dat kunt zien in deze nogal donkere videoclip.

      /   Reply  / 
  9. dedjuh

    Dat is helemaal geen basgitaar, idioot. WAAR HEB JIJ MUZIEKLES GEHAD?

    wtf leuke dag gehad?

      /   Reply  / 
  10. wwz

    Wel gedurft, zo’n soort clip van iemand die voor de helft vanwege zijn imago beroemd is geworden. Ach, hij heeft inmiddels genoeg krediet verzameld om ermee weg te komen.

    Ik vind de clip zelf eigenlijk wel leuk. Alleen de Timbaland-sound wordt een béétje standaard. Het begint een trucje te worden.

      /   Reply  / 
  11. Graziella

    Ik vind het een geweldig nummer, ligt lekker in het gehoor =D

      /   Reply  / 
  12. HDG

    Hopelijk draaien en zenden ze dit nummer incl. de interlude… want net als bij what goes around is het comes around gedeelte het geniaalst.. maar deze bij lovestoned, i think that she knows het geniaalst… had graag gezien dat de interlude nummers op zich waren geworden… behoort wel in de top 3 beste songs van dit album!!!

      /   Reply  / 
  13. Rick

    Ik vind dit ook een van de mindere nummers van zijn laatste album.. En ik had niet verwacht dat ik dit zou gaan zeggen, maar ik doe het toch: ik ben de Timbaland-sound ook zat aan het worden.. Afgelopen jaar hebben we Say It Right, Throw It On Me, Give It To Me, My Love, Promiscuous al gehad en allemaal hebben ze iets gemeen. Deze liedjes gaan na een tijdje namelijk gewoon heel erg vervelend worden. Geen van deze nummers is van tijdloze schoonheid.. En deze Timbaland-overkill gaat er straks niet voor zorgen dat hij nog een gewild producer is.. Timba is nog steeds een beste vent en een goede producer, maar rappen kan hij niet en hij moet gewoon weer lekker nummers gaan maken als Cry Me A River, een van zijn weinige wel tijdloze klassiekers..
    What Goes Around vond ik idd een veel beter nummer en ook de prelude daarvan was fantastisch. De videoclip daarvan was trouwens ook beter.. Ik krijg van deze een beetje hoofdpijn en hij wordt gewoon saai na een tijdje, net als het nummer zelf.
    Summer Love klinkt wel erg lekker, dus hopelijk snel de singlerelease daarvan!

      /   Reply  / 
  14. Bibi*

    Echt een Vet nummer ! de clip is iets minder geweldig nummer !¤

      /   Reply  / 
  15. angie bengie

    lekker lekker

      /   Reply  / 
  16. ds

    Nog een tip: De nieuwe clip van Timbaland ft. Keri Hilson & D.O.E. Voor de mensen die het over een Timbaland-overkill hebben waarschijnlijk slecht nieuws.

    http://www.youtube.com/watch?v=mgRAriACTu8

      /   Reply  / 
  17. ds

    Hier is een betere versie van de clip + nummer:

    http://www.youtube.com/watch?v=BMMUWvavORI

    Ik vind dit nummer trouwens ook steeds beter worden. Eerst vond ik het een apart nummer, maar eigenlijk is het heel erg goed. Het is ook vooral de beat die het doet.

      /   Reply  / 
  18. nelly

    van welk liedje is dit gecovered? in ieder geval dat stukje ‘she’s bad and she knows.. i think that she knows’ komt me heel erg bekend voor maar ik weet maar niet van welk liedje.. weet iemand dit??

    tnx

      /   Reply  / 
  19. Stevie JH;

    Ik heb het album gelijk gehaald toen ie in de store kwam. En Lovestoned vind ik wel leuk maar de prelude; I Think She Knows, is toch echt mijn favoriete nummer allertijden.
    Gewoon geniaal hoe ze een matige song laten aflopen met zo’n dope stukje.
    De clip is trouwens ook erg lauw=)
    Nogal origineel, heb het nooit eerder gezien btw.

      /   Reply  / 
  20. sam

    Ik vind dit een fantastische nummer kan me ni sgele wat jullie zegge ik vind het super !

      /   Reply  / 
  21. Jay

    Meeste reacties zijn echt super-nederlands. Je steekt je hoofd boven het maaiveld en je wordt keihard onderuit gehaald.

    Eindelijk een producer(timba) die vernieuwend is en blijft. Hij is bezig met stijlen te ontwikkelen waar niemand aan dacht of in ieder geval zich aan waagt. TImba is zeker 1 van de meest innovatieve producers. Luister zijn album(shock value) en kijk naar zijn nieuwe projecten. Wie lukt het om diverse stijlen te combineren. Dus ga beter je huiswerk doen en kraak niet iemand af op de POPI liedjes die de hitlijsten in worden geslingerd door de platenmaatschappijen.

    En ik ben het met jullie eens dat dit niet de beste song was van het album van JT maar het is wel weer een goede creatie. En die outtro maakt het helemaal compleet. Achjah wie weet komt er toch nog een clip bij SUMMER LOVE. en komt ie hier ook nog uit. OOk JT is zeker een vernieuwende artiest en doet net iets meer als die andere opdravene artiesten die het net niet zijn.

    NAJA IIG keep up the good work.

    Peace out…..JAY

      /   Reply  / 
  22. anoniem

    Deze liedje valt nog mee. De eerste keer vond ik het niet zo mooi, maar na een paar keer luisteren valt het mee.

      /   Reply  / 
  23. davy

    kvin deze clip van justin wel gewaagd.. & die mag zeker ook zijn!!!

    als ge echte fan van het liedje zijt.. goeie tip => zorg dat ge een ZWARE installatie in u auto hebt ligge & zet die dan maar is open :-D

    ZALIG!!!

    greetzzz

      /   Reply  / 
  24. Pingback: Nieuwe video: M. Pokora/Timbaland - Dangerous | Videoclips

  25. Pingback: Nieuwe video: Madonna – 4 Minutes | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>