Nieuwe video: Kat DeLuna – Whine Up


Wat deze video vooral heel goed doet is het overbrengen van de juiste zomerse sfeer. Vanuit het niets bouwt Kat DeLuna midden in de stad plotseling een gigantisch feest. Het begint allemaal heel eenvoudig op een dakterras waar Kat laat zien dat ze ook opera kan zingen (knap trouwens!), maar zodra een paar jongens verderop een ghettoblaster aanzetten gaat het dak eraf.

(Gelukkig niet letterlijk want Kat bevindt zich op dat moment juist op het dak).

Het is niet veel bijzonders, maar de regisseur pakt het lekker groot aan waardoor de video toch weet op te vallen. Er zijn niet gewoon een paar dansers ingehuurd voor de grote feestscenes, maar vele tientallen figuranten die allemaal staan te springen en te dansen op de achtergrond. De in vrolijke kleuren geschilderde muren maken het sfeertje vervolgens helemaal af. Dit is een video die vol overtuiging alles doet wat hij moet doen. Geen video-van-het-jaar kandidaat, wel precies de juiste video op het juiste moment.

En de muziek?

Ik hoor het er niet echt in, maar volgens mensen die er verstand van hebben is dit een kanshebber om een hele grote hit te worden. Zelfs op deze site begonnen er al verzoekjes binnen te komen of ik vooral ook deze video wilde bespreken, dus bij deze. Whine Up is de debuutsingle van deze nog maar 19 jaar oude zangeres. Wat mij betreft een aardig liedje maar niet echt iets bijzonders, volgens de kenners juist iets heel bijzonders. Ik zou zeggen, oordeel zelf.

facebook share facebook share

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Nieuwe video: Kat DeLuna – Whine Up

  1. Mark

    Ik snap werkelijk helemaal niets van jou Herman. Eerst vertel je dat deze video werkelijk alles in huis heeft en dan zie ik boven maar 3 sterren staan. Verklaar je nader aub!

    Ik weet wel zeker dat dit een grote hit gaat worden door het pakkende refrein en de heerlijke zomerse sfeer. Megaklapper!

      /   Reply  / 
  2. Mark

    Erik heet je. Lol! :D Ik ben in de war met die collega’s van je.

      /   Reply  / 
  3. erik

    herman = nlpop & zappen
    erik = videoclips & games

    ;)

    Ik vind deze videoclip niet bijzonder creatief of origineel bedacht, maar voor wat het is zit het wel heel degelijk in elkaar. Ik heb geschreven “Het is niet veel bijzonders,” maar misschien had ik daar bij nader inzien wat dieper op in moeten gaan.

      /   Reply  / 
  4. dedjuh

    ik snap wel wat mensen in deze track zien maar zelf ben ik niet overtuigd! Leuk om een keet te draaien maar dan houd het ook op

      /   Reply  / 
  5. Rick

    Ben het helemaal met Mark eens! Dit is echt een grote kanshebber voor de zomerhit van dit jaar! Het refrein klinkt heel strak, lekker zomers, fris en je kunt er zeker ook helemaal op uit je plaat gaan! Goede zang, pakkend refrein en een goed clipje! De raps van Elephant Man maken het vervolgens helemaal af. Ik snap niet dat Erik het nou niet ziet.. Je hoeft er niet van te houden, maar het heeft toch zeker wel wereldwijde hitpotentie.

      /   Reply  / 
  6. Kipp

    Echt een super nummer grote kanshebber voor de zomerhit

      /   Reply  / 
  7. Debby

    Hmm, ik ben sowieso niet van deze muziek, vind het “Whine up” zo nu en dan irritant in dat nummer. Maar ik kan wel snappen dat dit misschien wel een hitje kán worden. Klinkt zomers en swingend. Je zal er haast zelf van dansen. Toch nog een compliment voor deze 19-jarige zangeres!

      /   Reply  / 
  8. Deborah

    Whaaaaa. Deze debuutsingle is gewoon AF! Echt dees wordt een dikke zomerhit! Enneh ik kan maar niet stoppen met het te draaien.
    Kat DeLuna met Whine Up && . Timbaland – The Way I Are zijn m’n nieuwe verslavende singles!
    De clip kon misschien wat beter. Maar het brengt je helemaal in de sfeer..

    Groetjes & kusjs. x

      /   Reply  / 
  9. kiss

    SUPER GEWOON da liedje is gewoon ‘af’!!!

      /   Reply  / 
  10. edina.

    Deze clip is gwn Banging !!!

    Of niet dan

    Whine ya Body UP.

      /   Reply  / 
  11. jill

    is gewoon supper mooi liedje!!!

      /   Reply  / 
  12. Cindy

    Deze Liedje wordt nu pas stilletjes aan, in belgië,regelmatig gedraaid op tv en radio.Het liedje es mss al een half jaar oud dus een beetje laat om het nu pas hier te late hore,maar ja veel dingen komen eerder in amerika uit en als het daar succes heeft, later in europa en inde rest van de wereld.Ik vindt het een heel sterk nummer (en zij heeft een super stem)(en mooi gedanst moet ik zegge) dus denk ik wel dat dit een hit kan worden in belgië ook al is het niet echt de smaak van belgie (en nederland denk ik ook nie).Wel fijn om zo ‘n zomers liedje te horen tijdens deze koude dagen :D

      /   Reply  / 
  13. Naomi

    SUPER nummer! Ik ken het liedje al sinds vorig jaar april en nog steeds is het één van mijn lievelingsnummers. Haar debuutalbum 9 lives staat trouwens vol met de hits! Echt de moeite waard om eens naar te luisteren! Kat is trouwens een schitterende zangeres en een superlief meisje. Klasse!

      /   Reply  / 
  14. lijla

    the best numbe of the world yes yes i say id
    Kat DeLuna is the best

      /   Reply  / 
  15. lijla

    ja echt he ik ben ook echt [nou] een fan van r haar andre nummers zijn ook top

      /   Reply  / 
  16. lijla

    gelijk

      /   Reply  / 
  17. lijla

    hallo waar hebben jullie t over t gaat nu over
    Kat DeLuna!

      /   Reply  / 
  18. david

    Man whine up is een bijzondere lied. het is een hit§ over de hele wereld.
    voor mij zijn whine up en run the show zeer mooie liedjes ik ben gek op Kat deluna

      /   Reply  / 
  19. emma

    kat is gewoon de max!!!!!!
    whine up is voor mij het coolste liedje ter wereld maak nog maar zo’n leuke liedjes

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>