Nieuwe video: Nelly Furtado – Do It

In een poging om haar discografie nóg onoverzichtelijker te maken heeft Nelly Furtado besloten om maar weer eens een nieuwe single van het Loose-album uit te brengen in Amerika. (De huidige Nederlandse single is overigens Te Busque, maar daar is nog steeds geen videoclip voor gemaakt). Het clipje heeft niet veel om het lijf maar ach, het is vrolijk, het past bij de muziek en het is buiten zomer. Een matige videoclip zal het commerciële succes van Do It vast niet in de weg staan.

Het concept achter de videoclip is trouwens wel erg leuk gevonden. De clip gaat namelijk… over zichzelf! We zien hoe Nelly Furtado en haar danseressen zich klaar moeten maken voor de opnames van de Do It video. Alleen is het de vorige avond nogal laat geworden (daar begint de clip, op het toilet van een nachtclub) zodat één van de dames moeite heeft op tijd uit bed te komen.

Als iedereen dan eindelijk toch klaar is en het hele gezelschap vertrekt naar de filmstudio gaat onderweg -ramp!- ook de auto nog kapot zodat Nelly hem eigenhandig door de woestijn heen moet duwen. Uiteindelijk wordt de studio gelukkig wel bereikt en kan de eigenlijke clip (iets met een dansende Nelly en een groene waaier boven haar hoofd, héél erg jaren tachtig) toch nog worden opgenomen.

Nu ik die beschrijving zo teruglees klinkt de clip op papier best okee maar toch valt het filmpje in het echt tegen. Hij is weliswaar vrolijk, maar de makers hebben heel veel kansen om de video grappig te maken gewoon laten liggen. Jammer!

En de muziek?

Een vrolijke, ongecompliceerde track is waar het seizoen om vraagt, en dus is dat precies wat Nelly Furtado uitbrengt. Al vanaf de allereerste seconden (iets dat Nelly riep in de opname-studio en wat schijnbaar per ongeluk door een microfoon werd opgevangen) wordt de toon gezet en klinkt Do It heerlijk vrolijk en losjes. Timbaland's beat in dit nummer is een beetje controversieel maar klinkt wel heel erg lekker.

Controversieel?

Boze tongen beweren dat Timbaland de beat en de melodie van Do It gestolen heeft van een Fins electronica-liedje uit 2000. Bekijk het onderstaande filmpje voor meer informatie. De gelijkenissen tussen de twee nummers zijn inderdaad treffend.

Zie ook:
- Nieuwe video: Nelly Furtado – In God's Hands
- Nieuwe video: Nelly Furtado – Say it right
- Nieuwe video: Nelly Furtado – All Good Things (Come To An End)

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Nelly Furtado – Do It

  1. linda

    waarom word dat dan meteen stelen genoemd , oke het lijkt op elkaar maar misschien heeft Timbaland het zelf wel bedacht en toevallig lijkt het erop ??

      /   Reply  / 
  2. largopredator

    Hij zal het mss niet met opzet gestolen hebben, maar hij moet het toch zeker wel een keer gehoord hebben, want het klinkt extreem hetzelfde. Als je ook naar ‘timbaland rips song – new info’ kijkt/luistert tussen de related videos in dat 2e filmpje is t duidelijk te horen. Het gebeurt mij ook wel eens dat ik onbewust wordt beinvloed door iets wat ik ooit eens gezien heb maar me niet herinner. Dat zal t wel geweest zijn.

      /   Reply  / 
  3. ray

    jmmr dat het niet in nederland uit komt ik vind ut wel leuk liedna al die langzame liedjes zoals algood thing come to end en say it right en die ene met juanes ofso maar mij maakt ut nii uit of tim gestolen
    het is nog een leuk lied

      /   Reply  / 
  4. dedjuh

    pff die mensen die meteen vergelijkenissen gaan zoeken en dat op internet zetten hebben echt geen leven, hoe zielig kun je zien om je tijd te verspillen met dit… pfff -.-

      /   Reply  / 
  5. jennifer

    sorry maar dt is echt heeel sneu van die mensen die dat uitzoeken enzo dus lijkt op elkaar ik vind het niet erg lekker nummer leuke tekst i really don’t care en ik dk dat veel mensen dat met mij denken

      /   Reply  / 
  6. ray

    wat zegt ze in het begin ?

      /   Reply  / 
  7. geen naam

    Ik versta het niet. Gaat te rap.

      /   Reply  / 
  8. geen naam

    ik bedoel , ik versta het ook niet. Die brabbelt maar wat denk ik.

      /   Reply  / 
  9. jennifer

    someone needs to rap of in the top
    dat zegt ze

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>