Nieuwe video: Shop Boyz – Party Like A Rock Star


In Amerika hebben de Shop Boyz al een enorme hit gehad met dit nummer, de bedoeling is nu om dat succes nog eens dunnetjes over te doen in Europa. Of dat gaat lukken valt nog te bezien, maar we kunnen nu in ieder geval alvast de videoclip bekijken. Daarin drijven de Shop Boyz op een vriendschappelijke manier een beetje de spot met al die aspecten van het rockwereldje die op hen waarschijnlijk een beetje vreemd overkomen.

Het slopen van de hotelkamers, de groezelige kapsels, de versleten kleren, het crowdsurfen, de make-up van Kiss, het stukslaan van de eigen instrumenten… nergens in deze clip worden al die dingen écht belachelijk gemaakt, maar het is wel duidelijk dat de hiphoppers van de Shop Boyz het allemaal nogal amusant vinden.

Verder concentreert de videoclip zich vooral op het "Party" gedeelte uit de songtitel. Het is in de eerste plaats toch echt een feestvideo en dat komt voor de verandering eens een keer erg goed over. Véél figuranten, een lekkere rommelige regie, rondspuitende champagne en een overheersend gevoel van chaos maken van Party Like A Rock Star een videoclip om vrolijk van te worden.

En de muziek?

Heel toepasselijk heeft Party Like A Rock Star het geluid van een cliché hardrock-nummer. Twee logge gitaar riffs bepalen voor het grootste gedeelte de muziek en in de songtekst worden een paar rocksterren genamedropped. Zo wordt er golf gespeeld met de Osbournes en liggen de Shop Boyz te zonnebaden (!) met Marilyn Manson. Gevoel voor humor hebben ze in ieder geval en het liedje zelf is ook niet onaardig. Nauwelijks diepgang maar het is leuke popmuziek met een aardige gimmick.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Shop Boyz – Party Like A Rock Star

  1. M

    Best saai en eentonig liedje

      /   Reply  / 
  2. Idi

    Best saai ja,

    Check eens kingzone.nl!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>