Nieuwe video: Common/Lily Allen – Drivin Me Wild


Waarom wordt Lily Allen hier eigenlijk "the astronaut lady" genoemd? In de videoclip is het duidelijk, ze heeft nu eenmaal een astronauten-kostuum aan. Maar deze songtekst is al veel eerder geschreven dan de video. Alles wat er vreemd is aan deze videoclip (en daarmee ook alles wat hem zo leuk maakt) komt rechtstreeks voort uit de songtekst.

Het enige wat regisseur Chris Robinson eigenlijk nog hoefde te doen is goed luisteren en uitbeelden wat hij hoorde. Ik weet niet wat de aantrekkingskracht precies is, maar dit soort letterlijke video's schijnen altijd heel goed uit te pakken bij Hip Hop muziek.

"On the threadmill like Ok Go," rapt Common, in een verwijzing naar deze video, en op hetzelfde moment zie je ook hier een loopband voorbij komen. "Pathetic on his MySpace page half nekkid," wordt er gerapt over een nogal trieste figuur, en precies zoals verwacht komt op dat moment in een flits de MySpace pagina in kwestie even in beeld. Het is allemaal echt heel goed gemaakt en ook de performance-beelden (opgenomen in een merkwaardig stille en uitgestorven straat, Lily in een grote groene jurk, Common strak in het (witte) pak) zien er fantastisch uit. Erg mooie video!

En de muziek?

Kanye West was ouderwets goed in vorm toen hij deze track produceerde. Dit is weer het typerend soulvolle Kanye-geluid van een paar jaar geleden. Goed om te horen dat hij dat nog steeds kan. De zenuwachtige piano-sample komt uit een liedje van Rotary Connection, een psychedelische soul-band uit de jaren '60. Ook opvallend hoe goed Lily Allen in het grote geheel past, alsof ze al haar hele leven dit soort platen inzingt.

Zie ook:
- Nieuwe video: Mark Ronson/Lily Allen – Oh My God!
- Nieuwe video: Lily Allen – Alfie
- Nieuwe video: Joss Stone – Tell Me What We're Gonna Do Now

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Common/Lily Allen – Drivin Me Wild

  1. shannah

    leuk nummer ik was nooit zo een fan van lily allen maar dit klinkt goed.

      /   Reply  / 
  2. shannah

    leuk nummer ik was nooit zo een fan van lily allen maar dit klinkt goed.

      /   Reply  / 
  3. RaiN

    Echt zoon relaxed nummer! En clip is ook leuk.

      /   Reply  / 
  4. RaiN

    Echt zoon relaxed nummer! En clip is ook leuk.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Nieuwe video: Lily Allen - The Fear | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>