Nieuwe video: Bløf – Alles is Liefde


Wat in de dramatische YouTube-kwaliteit van deze clip misschien niet altijd even goed uit de verf komt, is dat al die op hoge snelheid afgespeelde uitstapjes van de cameraman telkens uitkomen bij een fragment uit de tekst van Alles is Liefde. De woorden van Paskal Jakobsen staan geschreven op ansichtkaarten, bierviltjes, parkeerbonnen en slagroomtaarten. Dat is natuurlijk best een leuk detail.

De TMF Award voor video van het jaar zullen ze er niet mee winnen (hoewel… je weet het maar nooit met die TMF Awards), maar het levert wel een vlotte videoclip op die erg lekker wegkijkt. In al zijn eenvoud blijkt het concept van die hollende cameraman nog verrassend onderhoudend. Ook na een paar keer kijken verveelt de clip nog steeds niet.

De mensen die zoal voorbijkomen tijdens de video zullen vast de hoofdrolspelers zijn uit de gelijknamige Nederlandse film. Dus dat is leuk. Godzijdank wordt er in deze clip ook niet gestrooid met fragmenten uit de film, daar kunnen de meeste andere videoclips-van-film-soundtracks nog een voorbeeld aan nemen. Bløf zelf tenslotte, ziet er behoorlijk stoer uit op het dak van een hoog gebouw. Het blauw van de avondschemering kleurt ook erg mooi bij die schijnwerpers. Dit was voor de band vast een erg leuk U2-momentje om mee te maken. Jammer dat de politie niet uitrukte om ze tegen te houden!

En de muziek?

Een oud nummertje dat nog op de plank lag? Of had Bløf gewoon weer eens zin om te rocken? Alles is Liefde klinkt op het eerste gehoor een beetje simpel, misschien zelfs als een stapje terug na de uitstekende laatste albums. Maar dat is voordat je beseft dat het eigenlijk toch wel héél erg lekker klinkt. Potverdikkie, ik heb hem drie keer geluisterd terwijl ik dit schreef en ik vrees dat ik het nu de rest van de dag niet meer uit m'n hoofd ga krijgen. Erg leuk liedje!

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Bløf – Alles is Liefde

  1. erik

    Ik ben bang dat ik pete philly & perquisite nu echt niet meer als “nieuwe video” kan presenteren. Die kans heb ik gewoon gemist. Sticks & Delic wel, die komen er vandaag of morgen op. Bedankt! :)

      /   Reply  / 
  2. Mark

    Ik heb al eens wat request gegeven maar jij weigert om ze te behandelen.

    Dus bij deze:

    DE NIEUWE VAN KATIE MELUA!!

      /   Reply  / 
  3. erik

    @Mark: ik laat me er natuurlijk niet zomaar van beschuldigen dat bepaalde videoclips hier geweigerd worden ;)

    klik klik klik

    (In veruit de meeste gevallen is het helaas gewoon tijdgebrek als ik er eentje oversla).

      /   Reply  / 
  4. Pingback: | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>