Nieuwe video: Katie Melua – If You Were A Sailboat


Je kunt aan deze videoclip zien dat hier een heel team van professionals keihard heeft gewerkt om alles er zo amateuristisch mogelijk uit te laten. En het resultaat mag er zijn, de vormgeving is echt fenomenaal! Het is alsof je zit te kijken naar een toneelvoorstelling, maar dan wel een voorstelling met de mooiste en creatiefste special effects die je ooit hebt gezien.

Om al die wolken aan touwtjes te zien bungelen (en kartonnen vissen aan stokjes uit het water te zien springen, en regendruppels gemaakt van papier uit de lucht te zien vallen) is gewoon betoverend. Je kunt bijna voelen hoeveel liefde en enthousiasme er in al die details is gestoken. Iemand is vast erg trots op hoe deze video er uitziet. Er wordt dan ook ook gretig gebruik maakt van leuke "achter de schermen" scenes om te laten zien hoe ingenieus al hun trucages in elkaar zitten. Je zou verwachten dat de magie daarmee misschien een beetje verpest wordt, maar vreemd genoeg is dat niet het geval. Ik merkte juist dat mijn bewondering alleen maar toenam toen ik zag hoe slim alles in elkaar steekt.

Inhoudelijk stelt het filmpje helaas niet veel voor. Heus niet iedere videoclip hoeft een uitgebreid verhaal te hebben, maar dit is wel heel erg kaal. Zoals de beroemde Nine Million Bicycles video er ooit mee eindigde dat Katie weer bij haar vriendje uitkomt, zo was het ook leuk geweest als haar reis in deze video een einddoel zou hebben. Nu houdt de videoclip op een gegeven moment gewoon op omdat de muziek is afgelopen. Een video die zo mooi is als deze had wat mij betreft wel een betere conclusie verdiend.

En de muziek?

Het is weer prachtig. Alsof de tijd voor drie minuten stilstaat. Katie Melua's muziek is altijd zo rustgevend. Absoluut niet saai, maar gewoon fijne muziek om bij weg te dromen. Als het niet zo verschrikkelijk mooi klonk zouden we kunnen klagen dat Katie wel een beetje in herhaling begint te vallen, maar van zulke mooie liedjes hebben we er simpelweg nooit genoeg.

Zie ook:
- Nieuwe video: Katie Melua – Mary Pickford (Used To Eat Roses)
- Nieuwe video: Katie Melua/Eva Cassidy – What A Wonderful World

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Katie Melua – If You Were A Sailboat

 1. x)

  Prachtig!!!

  Net als al haar vorige nummers

    /   Reply  / 
 2. Mark

  Eindelijk luister je naar de bezoekers! :D

  Ik heb van de week maar even alle 3 de cd’s van Katie gekocht en ik ben er inmiddels helemaal stil van geraakt. Wat een stem, wat een ingetogenheid en wat een rust! Zo zou iedere artiest moeten zijn. Britney verbleekt hierbij…

  Kun je ook niet vergelijken. :P

  De clip is ook weer magisch en doet mij denken aan een rondvaart door een attractie van de Efteling. Het is een sprookjeswereld met daarin een bloedmooie vrouw, wat wil je nog meer? :D

  5/5 sterren!

    /   Reply  / 
 3. Marjolein.

  Wooooouw.=D
  Geweldig nummer! Net als de rest van haar cd.
  Echt super mooi!

    /   Reply  / 
 4. Lyanne

  Ik heb het eigenlijk niet zo met Katie, ze zingt wel mooi enzo.. en het lijkt inderdaad alsof de tijd 3 minuten stilstaat.. maar dan ook letterlijk 3 minuten. Het is mij iets te rustig..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>