Nieuwe video: Raheem DeVaughn – Woman


Nou dames, ga er maar eens goed voor zitten. Raheem DeVaughn heeft een ode aan de vrouw geschreven. Niet zomaar een vrouw, maar alle vrouwen, over de hele wereld. Woord voor woord legt Raheem uit wat hij allemaal zo geweldig aan jullie vindt. En nee, dat gaat voor de verandering niet alleen maar over hoe vrouwen er uitzien.

Een videoclip over dat onderwerp is natuurlijk niet compleet zonder heel veel vrouwen, dus het zal niemand verbazen dat er hier heel heel heel veel voorbij komen. Maar hey, in ieder geval zet Raheem ze telkens neer in toepasselijke situaties. Als hij zingt dat hij vrouwen waardeert om hun glimlach: lachende vrouw! Als hij vrouwen bewondert omdat ze kinderen kunnen krijgen: zwangere vrouw! Als hij zingt dat hij zelfs gecharmeerd is van hoe een vrouw boos kan worden: boze vrouw!

Dus dat is allemaal wel in orde, maar tjonge jonge wat is die clip lelijk. De kleuren zijn te fel, al die solar flares (alsof je in de zon kijkt) mateloos irritant en dat kader om het scherm heen ziet er vreselijk goedkoop uit. Dat mag de volgende keer wel wat stijlvoller meneer DeVaughn.

En de muziek?

Wat een verademing om weer eens wat ouderwetse soul-zanger te horen. Geen superproducer, geen hippe gimmicks, gewoon een simpel liedje dat mooi wordt gezongen. Heel vanzelfsprekend. En zelfs al heeft Raheem misschien niet de beste zangstem ter wereld, hij weet er wel goed mee om te gaan. Een klassiek geval van het geheel dat veel groter is dan de som der delen.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Raheem DeVaughn – Woman

  1. Ana

    Op zich geen orgineel nummer qua tekst, maar wel leuk om gewaardeerd te worden ^.^ (ook al geloof ik niet echt dat een man waardeert als je boos bent :p)

    Dit nummer kwam ik toevallig tegen op yahoo music…hij is in september uitgebracht maar nog nooit van gehoord tot nu.

    emmy rossum- slow me down
    http://nl.youtube.com/watch?v=C0eGe-VV7I8

      /   Reply  / 
  2. ik

    slow me down : hemels!

      /   Reply  / 
  3. Lottie

    Oh god, ik houd totaal niet van clips waar vrouwen in voor komen (niet op deze manier dan) maar het lied gaat daar natuurlijk ook over.. Maar toch vind ik het verschrikkelijk. Maar om nog even in te gaan op je reactie over mijn verzoekje:

    ”Zoals? Wat is de meest recente? De laatste keer dat ik zocht vond ik een engelstalig liedje dat over een duitse videoclip heen was geplakt en dat leek me niet erg officieel. ;)

    Nou, in Nederland hebben ze Monsoon, Ready set go en By Your side uitgebracht, waarvan de laatste de meest recente is. Ik weet niet of er nog meer clips op dit moment zijn gepland, maar als er iets nieuws komt laat ik dat wel ff horen ^^

    Fijn dat mensen hier ook van Tokio Hotel houden trouwens, gelijk 2 negatieve reacties. :P

      /   Reply  / 
  4. Aleid

    ik hou ook van Tokio Hotel hoor:P

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>