Nieuwe video: Kane – Shot Of A Gun


Mensen, het blijven rare wezens. Kane zette er een paar voor een wit scherm, liet de camera draaien en tegen alle verwachtingen in leverde dat een mooie, bij vlagen zelfs ontroerende videoclip op.

Om dat groepje mensen, allemaal in een andere fase van hun leven, bij elkaar te zien: het werkt. Het doet iets met je. Hoe simpel het idee ook is, mensen kijken nu eenmaal graag naar andere mensen.

Een vader met zijn zoontje, een man die trots de tatoages op zijn armen laat zien, een stelletje dat verliefd elkaars hand vasthoudt… ze hebben allemaal hun verhaal en Kane maakte er een serie fascinerende portretten van. Mooiste moment: alle lachende gezichten tijdens de Na na na na, you walk away-climax van het nummer.

En de muziek?

Degelijk en goed geschreven nummer… dat me toch niet echt weet te raken. Het begint veelbelovend met een mooi en rustig opgebouwd intro, maar werkt uiteindelijk toch toe naar een nogal vlak refrein dat geen diepe indruk achterlaat. Een beetje hetzelfde probleem dat ik ook had met Catwalk Criminal: veelbelovend begin, tegenvallende ontknoping. Misschien een kwestie van smaak, maar vroeger vond ik Kane wél leuk. Vooral het derde album was erg sterk, wat mij betreft.

Zie ook:
- Nieuwe video: Kane – Catwalk Criminal

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Kane – Shot Of A Gun

 1. Linda

  Supermooi nr!

    /   Reply  / 
 2. Maikel

  Erik ik begrijp dit niet, ben het op zich best vaak met je eens maar hoe kan het dat jij zo een hoge pet op hebt van Kane? Ik vind het maar een bijzonder matige band hoor. Slechte zang, saai, totaal niet vernieuwend, muzikaal ook niet echt om over naar huis te schruiven en laten we dan nog maar niet beginnen over Dinand als persoon (hoewel dat natuurlijk niet met muziek te maken heeft maargoed)
  Ik kan denk ik maar 3 nummers van kane die boven een 5/10 uitkomen.

    /   Reply  / 
 3. Chavez

  Zoooo en zijn er ook nog mensen die er verstand van hebben hier????

  Wie oh wie, welke band is Alarmschijf, superclip en Megahit op 1 DAG HALLOW wakker worden, maar ja aach zal wel tegen dovemansoren zijn of is het ….. hmm ja dat zal het zijn

  Tis een kicken heel simpel voor iedereen herkenbare clip en iedereen kan zijn eigen gevoel erop los laten bij dit nummer maar Hey doe je ding ermee

    /   Reply  / 
 4. lienn

  Ik ben geen fan van Kane maar dit nummer vind ik absoluut geslaagd n hij heeft een aparte stem maar zingt totaal NIET slecht, integendeel.

  Mrjaa, iedrn zen eige mening.

    /   Reply  / 
 5. Female81

  @ Chavez

  Daar is veel geld mee gemoeid, hoor! Of iets echt goed is, is maar een klein onderdeeltje bij de beslissing of iets Superclip/Alarmschijf/Megahit wordt. ‘Redelijk’ is daarvoor al voldoende.

  Wat écht goed is aan Kane, is het hele team van marketingmensen en platenbonzen achter hen. Het zou me niet eens verbazen als de radiostations en clipzenders er geld voor krijgen om Kane te draaien.

  Persoonlijk vind ik het maar slaapverwekkende, gladgestreken mainstream. Zit geen kraak of smaak aan.

    /   Reply  / 
 6. Filip

  Ben het met je eens betreft kane..

  Eerste 2 albums waren redelijk.. February was erg mooi… Laatste album mocht er ook zijn..

  Maar deze laatste nummer geven aan dat ze de verkeerde kant op gaan.. Lege nummer wat niks uitstraalt… Wat schreeuwen… Geen goed geschreven nummers met gevoel.. Ik haak af als fan…

    /   Reply  / 
 7. Robin

  Ik vind het persoonlijk niets vernieuwends, elke keer weer die zeurstem die tot m’n oren doordringt. Niet fijn.

    /   Reply  / 
 8. erik

  Hm, ik vond Kane altijd heel sterk als ze lekker nadrukkelijk U2 immiteerden. :p So Glad You Made It, Something To Say… precies dat opzwepende Achtung Baby geluid. De tweede versie van Rain Down On Me was ook erg goed.

    /   Reply  / 
 9. bal

  1. De muziek van Kane is inspiratieloos en saai
  2. Dinand kan NIET zingen. Punt. Uit
  3. Muziek moet een soort “succesformule”volgen al waarna de band massaal doorbreekt en “echt groot” wordt… Dan zal nooit gebeuren.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>