Nieuwe video: Carrie Underwood – Last Name


Ach ja, Las Vegas. Amerikanen hebben er altijd de wildste verhalen over, maar ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat het in de praktijk vooral een plek is waar bejaarde mensen naartoe trekken om hun kleingeld in een gokautomaat te storten. Al die verhalen over mensen die in een gekke bui besluiten om zich te laten trouwen door een dikke Elvis-imitator moeten haast wel schromelijk overdreven zijn. Toch?

Evengoed doet Carrie Underwood als een brave Amerikaan vrolijk mee om de legende in stand te houden. In een humoristisch bedoelde videoclip zien we hoe Carrie en een archetypische 'onbetrouwbare man' in een gekke bui besluiten om zich te laten trouwen door een dikke Elvis-imitator.

Dat had een grappige clip kunnen opleveren, maar helaas ziet Last Name er vreselijk gemaakt uit. Carrie is zo druk bezig met haar kapsel en make-up dat ze helemaal vergeet eruit te zien als iemand die teveel gedronken heeft en zich de volgende dag niks meer kan herinneren (waar ze wel over zingt). Ze loopt er hier bij alsof ze net een gratis make-over heeft gehad op de huidshoudbeurs en dat maakt de hele Vegas-legende er niet bepaald geloofwaardiger op.

En de muziek?

Lekker zelfverzekerde county'n western van deze Amerikaanse zangeres. Helaas kiest ze er niet voor om echt de diepte in te gaan, maar mikt met Last Name duidelijk op een jong pop-publiek dat nog geen behoefte heeft aan al teveel diepgang. Qua zangstem denk ik dat er meer in zit, maar als je er rekening mee houdt dat we het hebben over een Idols-winnares klinkt de muziek nu waarschijnlijk al eigenwijzer dan de producers eigenlijk van plan waren. Wel een erg grappige songtekst. Heel sterk hoe het refrein wordt aangepast van his last name tot my last name zodra duidelijk wordt wat er is gebeurd.

Met dank aan Jasper voor de tip.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>