Nieuwe video: Julien Doré – Les Limites


Hebben dan werkelijk alle andere landen leukere Idols-winnaars dan Nederland? Misschien moet ik maar emigreren uit dit land vol slechte smaak. Maar eerst: dit is de debuutsingle van Julien Doré, winnaar van Nouvelle Star, zoals de show in Frankrijk heet. Zie je al voor je dat een Nederlandse winnaar zou mogen debuteren met zo'n heerlijk eigenwijze videoclip?

Les Limites is briljant in zijn eenvoud. Men neme: één (1) kaal decor. Eén voluptueuze zangeres met een witte kip tegen haar omvangrijke borst gedrukt. Eén shetland pony en op 1:55 één bejaarde man die zogenaamd in zijn eentje de drums, de banjo én de mondharmonica bespeelt.

Julien Doré is zelf overigens de man die op de achtergrond staat te dansen en op het einde van de clip nogal onhandig achterover duikelt. Je zou kunnen zeggen dat er alles bij elkaar niet heel veel gebeurt in de video, maar daar breng ik dan weer tegenin dat hij al na 2:23 minuten is afgelopen. Voor zijn lengte is de clip precies goed en weet hij van begin tot eind te vermaken.

En de muziek?

Ik weet nagenoeg niks over Franse popmuziek. Geen idee of de hitlijst daar altijd volstaat met zulke leuke liedjes of dat Julien helemaal zelf met dit vrolijk eigenwijze geluid op de proppen kwam. Les Limites krijgt het voor elkaar om tegelijkertijd vreselijk origineel te klinken en toch ook diepgeworteld in Franse traditie. Wie kan hier naar luisteren zonder vrolijk te worden? Snel een Engelse versie opnemen en veroveren die wereld!

Onze dank gaat uit naar Jur voor deze tip.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Julien Doré – Les Limites

  1. Wwz

    Nee, niet vertalen in het Engels a.u.b.. Het is goed zoals het is.

    (Maar ik heb dan ook een zwak voor de Franse taal, ondanks dat ik het amper versta.)

      /   Reply  / 
  2. JP

    Velvet – Fix me
    http://nl.youtube.com/watch?v=a_JhWA_KQvM

    Ik vind het liedje helemaal geweldig.
    Maar ik heb een zeer oppervlakkige DANCESMASH smaak :P

    En ik heb het gevoel dat de muziek een tikkeltje VERSNELT is !!! >:(

      /   Reply  / 
  3. juutj

    Haha… echt vet grappig en orgineel:P
    Jammmer dat nederland niet zulke leuke (en knappe) winnaars heeft:P…

      /   Reply  / 
  4. David

    Ik zie dat er meerdere versies van deze clip zijn.. of lijkt dat nou zo. Ik zie er ook met die dansende dude op de voorgrond enz

    Wel leuk nummer ^^

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>