Nieuwe video: Bloc Party – Mercury


Pas maar op, de volgende keer dat je een man met een stierenhoofd en de schaar van een krab tegenkomt. Hij lijkt misschien een onschuldige voorbijganger, maar als we Bloc Party mogen geloven zou het zomaar een spion van de kwaadaardige aapmensen kunnen zijn.

Je hoort het al, Bloc Party heeft weer eens een merkwaardige videoclip gemaakt. Dat de aapmensen onze wereld willen veroveren is nog wel geloofwaardig (het is ze gewoon om de bananen te doen, altijd hetzelfde met die apen), maar dat hun 'geheime spion' voor geen meter op een mens lijkt is wel een beetje bizar.

Maar dan blijkt toch weer hoe weinig verstand we bij videoclips.blog eigenlijk hebben van kwaadaardige plannen; de undercover spion werkt namelijk boven verwachting goed. Op zijn school heeft niemand iets in de gaten, een meisje versieren en met haar trouwen gaat zonder problemen en al na een paar jaar werkt onze stier/mens/krab zich moeiteloos op tot president van Amerika. Onheilspellend, maar wel een bijzonder geslaagde videoclip.

En de muziek?

Bloc Party blijft zich ondertussen rustig verder ontwikkelen. Wat ooit begon als een opwindend, maar niet erg opvallend, gitaarbandje klinkt op Mercury inmiddels als vuige elektronische beats over langzame aanzwellende blazers (is het een tuba? Een trombone? Ik ben niet zo goed thuis in blaasinstrumenten). Wat een geweldige eerste single zeg. Benieuwd of de rest van het nieuwe album ook zo overweldigend is.

Zie ook:
- Nieuwe video: Bloc Party – The Prayer
- Nieuwe video: Bloc Party – I Still Remember
- Nieuwe video: Bloc Party – Flux

Met dank aan Joris voor de tip.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>