Nieuwe video: Sarah Connor – Under My Skin


Nogal onopvallende videoclip waarin Sarah Connor heel erg haar best doet om er gevaarlijk uit te zien. Wie regelmatig TMF of MTV aanzet kent dat wel: veel verleidelijke shots van haar zwoele lippen en gekruiste benen, maar altijd met een gezichtsuitdrukkingen alsof ze elk moment een mes tussen je ribben kan steken.

Niet dat ik problemen hebben met zulke femme fatales, het is inmiddels alleen zo'n uitgekauwd cliché. Het oogt niet meer echt gevaarlijk omdat we het allemaal al zo vaak hebben gezien.

De allerlaatste scene vat die boodschap nog eens perfect samen: Sarah zit in een overdreven grote fauteuil, haar hoofd een beetje gekanteld en met haar linkerhand op de kop van een grote hond. Heel intimiderend, maar ook spannend vanwege het korte rokje en de camera op kruishoogte. Je voelt dat het gevaarlijk en sexy is bedoeld, maar stiekem komt de hele situatie toch vooral een beetje lachwekkend over.

En de muziek?

De muziek heeft last van hetzelfde probleem: Sarah hinkt teveel op twee gedachten. Aan de ene kant moest Under My Skin met al die vervormde gitaren alternatief en edgy klinken, maar tegelijkertijd wilde Sarah ook een grote hit scoren zodat het liedje onder dat geluid juist extreem toegankelijk en meezingbaar is. Misschien is dat leuk voor popliefhebbers die nog niks stevigers gewend zijn, maar voor iedereen die zijn CD's koopt bij pakweg de Plato klinkt dit veel te bedacht en kunstmatig.

Met dank aan Jesse voor de tip.

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Nieuwe video: Sarah Connor – Under My Skin

  1. MASIS

    ERIK:

    Kun je misschien dit nummer reviewen:

    http://nl.youtube.com/watch?v=jUv1BH5AImA

    Ik zag het vandaag op viva polska…..het is een dikke hit in polen en hij komt oorspronkelijk uit zweden, ben benieuwd wat je ervan vindt!

      /   Reply  / 
  2. Jornehh

    Erik, kun je misschien geen soort shoutbox aanmaken waar mensen allemaal tips kunnen geven?

      /   Reply  / 
  3. JP

    *russian trailerpark trash :D *

    Well tonight I turn eighteen
    Now I know just what you mean
    You can kiss me everywhere
    I’m eighteen and I don’t care

      /   Reply  / 
  4. PINHEAD

    Leuk liedje

      /   Reply  / 
  5. CJ13

    Hometown Glory van Adele was oorspronkelijk de eerste single die ze uitgebracht heeft maar hij is ook opnieuw in Engeland uitgebracht en in NL dan (waarschijnlijk) nu ook

      /   Reply  / 
  6. Lianne

    Dit moet me op een of andere rare manier aan dat nieuwe liedje van rihanna denken, en het is gewoon een te rare combinatie die ze proberen te doen die gewoon niet lekker klinkt..

      /   Reply  / 
  7. JP

    dit lied is hetzelfde als DBSK’s Mirotic ofzo :S

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>