Nieuwe video: Pete Philly & Perquisite – Mystery Repeats


Wat begint als een simpele videoshoot in de haven loopt bij Pete Philly & Perquisite al snel uit op een duizelingwekkende reis over de wereld die zich niets aantrekt van tijd en ruimte. Van de Himalaya naar de piramides in minder dan twee seconden – allemaal met dank aan de afdelingen special effects & montage.

Het ene moment staat Pete Philly nietsvermoedend te rappen op de kade, een seconde later wordt die scene weggedragen door twee medewerkers en gaat de clip opeens verder in de stad. Totdat de camera een paar seconden later weer uitzoomt en de hele stad zich blijkt te bevinden in de letters 'mystery repeats' die zomaar ergens op een muurtje staan.

Dat is nog zoiets: niet alleen ziet alle typografie er heel vet uit (letterlijk, nog nooit zulke bolle letters gezien), de woorden zweven ook nooit zomaar in de lucht. Alles wordt de hele clip lang vastgehouden en weggegooid door Pete Philly of één van zijn medewerkers. Het ziet er allemaal zo speels en vrolijk uit dat je je pas bij de vijfde kijkbeurt beseft hoe knap het eigenlijk is. Foutloze video die ik nog veel vaker hoop te zien.

En de muziek?

Het was vast niet makkelijk om een geschikte opvolger te vinden voor prachtsingles als Time Flies en Empire, maar Pete Philly & Perquisite slagen er toch in zichzelf te overtreffen met de meesterlijke titelsong van hun laatste album. Wat een geniaal nummer is dit! Hoe krijgt die Perquisite het toch voor elkaar om een cello te laten klinken alsof hij van rubber is gemaakt? Geweldig!

Nieuwe video: Pete Philly & Perquisite – Empire

Onze dank gaat uit naar david voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Pete Philly & Perquisite – Mystery Repeats

  1. JP

    ik vind Pete Philly stom.
    Kan er niks aan doen.
    Zag een keer een interview van m.
    Gewoon… gaar…

      /   Reply  / 
  2. Elise

    Hoe kan je een tip geven?

      /   Reply  / 
  3. erik

    Gewoon onder het meest recente bericht je tips zetten Elise. :) Dat doet iedereen en tot we een betere oplossing verzinnen is dat waarschijnlijk de beste manier.

    Eventueel kun je me ook mailen. Mijn @blog mail-adres staat bij de colofon (via de knop rechtsboven).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>