Nieuwe video: Schiller/Colbie Caillat – You


Mooie video van Colbie Caillat en de Duitse techno-artiest Schiller over een dagje aan de kust. Met opvallend eenvoudige middelen weet deze clip een hele unieke sfeer neer te zetten. In de eerste plaats natuurlijk met dank aan de spectaculaire vliegers. Grote octopussen in alle kleuren van de regenboog zweven door de lucht en wapperen hun tentakels in de wind.

Ondertussen zingt Colbie met haar blote voeten in het zand een liefdesliedje en dus zit de videoclip vol met jonge verliefde mensen. Ze doen niet veel, maar toch is het mooi. Ze zitten en liggen in hun bestelbusje en genieten van het uitzicht, van de zon, van de geluiden en van de vliegers.

Sfeer is echt het toverwoord in deze videoclip. Een echt verhaal zit er niet in, maar de kleine gebaren (twee handen die elkaar vastpakken, een meisje dat op de allerschattigste manier wordt wakkergekust in haar nek) vertellen meer dan duizend woorden. Mooi hoor.

En de muziek?

Vier prachtige minuten minimalistische techno van Schiller. Het begint met droge klikjes en een hypnotiserende baslijn, en heel langzaam (schitterend opgebouwd!) zwelt het aan tot een grote emotionele golf die bijna tastbaar uit je speakers rolt. Let ondertussen vooral op de subtiele melodie die Schiller er overheen speelt op glockenspiel. O ja, en dan zingt Colbie Caillat ondertussen ook nog een niet-onverdienstelijk liedje. Het nummer wordt er niet door verpest, maar haar zang voegt voor mij (al moet ik toegeven dat ik persoonlijk ook wel een liefhebber ben van dit soort muziek) niet zoveel toe.

Met dank aan MusicNote voor de tip.

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe video: Schiller/Colbie Caillat – You

 1. MusicNote

  Ik vind het een prachtig ambient/trance liedje. Vooral het refrein is erg hypnotiserend, door de muziek zelf vooral.
  Ik hoop dat het aanslaat, maar ik ben bang dat veel mensen het saai zullen vinden…
  Bedankt voor de review!

    /   Reply  / 
 2. L e v i

  ohgod.. MOOI HOOR! xD

  srry moest ff..
  nou ff de clip bekijken dn kn ik mijn

  O_O eerst reactie: IK SCHROK VAN COLBIES GESICHT.. benw at blijere faces egwend van ‘r. :P
  (SE HEB AL 5 CLIPS UITGEBRACHT, Bubbly, The Little Things, Realize, Kiss The Girl, You

    /   Reply  / 
 3. Tjap

  WAUW !!!!

  and that’s it eigenlijk!

    /   Reply  / 
 4. Renee

  Tja. Oke, dit vind ik zelf wel erg onverwacht van Colbie Caillet! Ik had het nooit bij haar gezocht, dat ze aan zoiets zou meewerken. Op een of andere manier vind ik het alleen net niet. Jammer!

    /   Reply  / 
 5. PINHEAD

  Ik ben helemaal in hogere sferen na dit liedje:P

  Mooi hoor,clip past perfect bij het liedje

    /   Reply  / 
 6. Lila

  Hee, levi
  Colbie Caillat heeft 6 clips/songs gemaakt: BUBBLY, REALIZE, THE LITTLE THINGS, KISS THE GIRL (van DisneyMania6), SOMETHING SPECIAL (van de officele Olympische Spelen 2008 soundtrack. en deze YOU

  Xd :p

    /   Reply  / 
 7. Joeanna

  Lila?? Wtfuck is DisneyMania? EN DE OFFICIELE SOUBDTRACK VAN DE OS 2008?? O_O omg..

    /   Reply  / 
 8. Lila

  Een Disney cd die elk jaar uit komt, en op die cd zingend e grootste amerikaanse sterren Disney songs op hun eigen manier. Coewl heh? xD

    /   Reply  / 
 9. Joeanna

  CKERSSS

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>