Nieuwe video: Dido – Don’t Believe In Love


Wat ik vooraf heb opgevangen over deze videoclip is dat Dido en/of haar platenmaatschappij een eerste versie naar de prullenbak heeft verwezen omdat de zangeres niet duidelijk genoeg in beeld zou komen. Volgens diezelfde geruchten is er vervolgens een andere regisseur opgetrommeld om de video 'Dido-achtiger' te maken. Toen het eindresultaat uiteindelijk werd onthuld hield ik dan ook mijn hart vast, maar eerlijk waar, Don't Believe In Love is zo slecht nog niet.

Een beetje onsamenhangend is de clip misschien wel. Als er in de oorspronkelijke versie een duidelijk verhaal zat, dan is dat in ieder geval verloren gegaan. Verder begrijp ik het probleem van de platenmaatschappij niet zo goed, want er gaat in deze hele videoclip nauwelijks seconde voorbij waarin Dido niet in beeld komt.

Het goede nieuws is dat al die Dido-scenes wel erg mooi zijn gefilmd. Dromerig, romantisch en een tikkeltje mysterieus. De camera drijft rusteloos langs een aantal verschillende decors waarin de zangeres weliswaar braaf haar liedje zingt, maar met haar gedachten ergens anders lijkt te zitten. Als ik moest gokken welke scenes later zijn toegevoegd, dan zou ik mijn geld zetten op de beelden voor het witte gordijn waar Dido recht in de camera kijkt. Vooral omdat die zo vloeken met de rest van de video en eigenlijk precies mijn minst favoriete momenten zijn.

En de muziek?

Mijn probleem met Dido is vooral dat al haar singles zo walgelijk populair worden en dat de muziekcomputer van Sky Radio zo dol op haar is. In wezen is ze een prima zangeres, maar als ik haar nu nog één keer hoor zingen over die witte rotvlag… argh! Maar! Echter! Don't Believe In Love is pas twee dagen oud, dus hier kan ik momenteel nog zonder problemen naar luisteren. Met haar kenmerkende ik-klink-alsof-ik-net-heb-gehuild stem zingt Dido een opvallend ingetogen liedje. De muzikale begeleiding is opvallend smaakvol en sober, met een fraaie instrumentale climax op 2:22. Eigenlijk gewoon een erg mooi nummer dus, nu maar hopen dat het genadeloos flopt!

Met dank aan Felix voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Dido – Don’t Believe In Love

  1. me

    ik ben zo blij dat ze terug is met een nieuw album!

      /   Reply  / 
  2. Dasa

    @ Me

    Ja inderdaad! Werd tijd :D

      /   Reply  / 
  3. Ebocrombi

    Haha, die shots met het witte gordijn vallen inderdaad echt gruwelijk uit de toon! Dido-achtiger = dus maagdelijker. Aha.

      /   Reply  / 
  4. Cj13

    Mooie stem heeft ze en dit liedje is nog zo slecht niet.

      /   Reply  / 
  5. TB

    Dido is gewoon geweldig. En geloof me, Skyradio is niet zo gek van haar. Alleen van één of twee liedjes, wat heel zonde is omdat ze veel beter heeft. Het Safe Trip Home album is, vind ik, mooier dan de voorgaande twee, maar ik heb in die maanden pas 1 keer een liedje (Don’t Believe in Love) van dit album voorbij horen komen op Skyradio, terwijl ik er toch echt vaak naar luister.
    (Ja ik vind ‘t niet leuk dat je gek wordt van haar muziek – ik ben van mening dat ze het juist te weinig draaien :P )

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>