Nieuwe video: N.E.R.D. – Sooner or Later

Het kon natuurlijk niet uitblijven, uiteindelijk moest er wel een artiest opstaan die ‘iets’ zou doen met de kredietcrisis. En dus is ons aller Pharrell in deze videoclip te zien als schoonmaker op de beursvloer in Wall Street. Terwijl om hem heen de financiële wereld in elkaar stort, veegt de zanger van N.E.R.D. rustig de vloer.

De eerste regel van de tekst (sooner or later it all comes crashing down) klinkt opeens griezelig toepasselijk in deze situatie, en dat terwijl het album Seeing Sounds toch echt alweer stamt van vóór de financiële crisis. Wat een profeet is het toch, die Pharrell. Wij van videoclips.blog hebben ondertussen nog nooit in aandelen gehandeld en toch vonden we dit een erg plezierige videoclip.

Het heeft iets geruststellends om Pharell zo bezig te zien. Eerst vliegen de koersen omlaag, volwassen mannen breken in tranen uit, één handelaar krijgt zelfs een hartaanval… en Pharrell veegt rustig de vloer. Later gaan de koersen weer omhoog, volwassen mannen beginnen elkaar spontaan te omhelzen en Pharrell veegt nog steeds rustig de vloer. ‘Rustig maar,’ lijkt hij te zeggen, ‘het leven gaat toch wel door, mét of zonder kredietcrisis.’

En de muziek?

Wat een mooi, simpel, Beatlesque liedje is dit. De eerste singles van Seeing Sounds waren twee opgefokte hyperkinetische tracks die aanvoelden als een klap in je gezicht (met andere woorden: twee heerlijke tracks), maar dit is bijna het exacte tegenovergestelde. Rustig, eenvoudig en melodieus. Die kant van N.E.R.D. kenden we nog niet, maar het is een erg aangename kennismaking.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: N.E.R.D. – Sooner or Later

  1. Roos

    muziek als deze stond ook op fly or die, maar wel fijn inderdaad.

      /   Reply  / 
  2. Teis

    Gave clip! Vanaf 1:30 heeft het wel iets weg van een oude Limp Bizkit clip..

      /   Reply  / 
  3. Niels

    Jammer dat ze Anti Matter niet uitgebracht hebben als volgende singel. Dit is trouwens ook wel een goed nummer.

      /   Reply  / 
  4. JB

    Wow, dit vind ik de goede kant van NERD, all the girls standing in the line for the bedroom vond ik echt niks, maar dit nummer is top( net als fly or die trouwens):)

      /   Reply  / 
  5. Erik Auteur

    Je moet anders hard zoeken om op Fly Or Die een nummer te vinden met de kwaliteit van dit Sooner Or Later (ik heb hem nog niet gevonden ;) )

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>