Nieuwe video: CLP/Tunde Olaniran – I’m so Trill

Al een jaar oud volgens YouTube, maar het lijkt erop dat CLP nu pas gaat proberen voet aan de grond te krijgen in Europa. Laten we hopen dat het hem lukt want I’m So Trill klinkt echt meesterlijk!

En de videoclip mag er ook wezen. CLP maakt gebruik van één van de oudste trucjes uit het boek: namelijk dat wij als mensheid het op één of andere manier als plezierig ervaren wanneer we kunnen meelezen met wat we horen. Misschien is het omdat onze hersenen zich dan wat minder hard hoeven in te spannen of misschien is het uit een misplaatst superioriteits-complex tegenover alle andere zoogdieren die niet kunnen lezen, maar dit soort video’s kijkt altijd erg lekker weg.

Zelfs al is het objectief beschouwd niet eens zo mooi gemaakt. I’m so Trill ziet eruit alsof het op een regenachtige zondagmiddag in elkaar is gezet door een middelmatig getalenteerde programmeur, en toch hield de clip moeiteloos onze aandacht vast met zijn ijzersterke woorden-laten-zien-terwijl-ze-gezongen-worden-formule. Knap gedaan jongens, heel knap gedaan.

En de muziek?
De Neptunes mogen wel oppassen. Tunde Olaniran’s stem klinkt niet alleen een beetje zoals Pharrell, ook muzikaal heeft CLP de minimalistische aanpak van het beroemde duo goed afgekeken. Er klinkt geen noot teveel in I’m So Trill. Sommige mensen zouden het geluid misschien zelfs kaal noemen, maar dat is nu juist de reden dat je steeds op play blijft drukken. CLP voert je hele kleine hapjes van dat verslavende geluid waardoor je er nooit genoeg van krijgt en alleen maar steeds meer wilt.

Met dank aan Lea voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: CLP/Tunde Olaniran – I’m so Trill

  1. Lea

    Amai, je bent snel :P
    Ik heb het nummer nu ook al een hele dag op repeat staan :) Echt verslavend.Ze treden idd goed in de voetsporen van The Neptunes.

    Hier nog een tip :

    Tinchy Stryder ft. Taio Cruz – Take Me Back

    http://www.youtube.com/watch?v=Mg0-7HTqM0k

      /   Reply  / 
  2. Tim Kraaijvanger

    Leuk nummer inderdaad. Een goede tip!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Beyoncé kwam, zag en overwon (populairste videoclip van week 51 en 52) | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>