Nieuwe video: Nickelback – Gotta Be Somebody

Mijn favoriete rockband Nickelback is terug met een nieuwe videoclip! Ze doen hun ding, net zoals in al hun andere videoclips, maar deze keer kan de aarde zelf er niet meer tegen. Waar ze ook spelen (in de woestijn, of midden op een brug) overal begint de grond te beven en vallen vliegtuigen uit de lucht. Het is alsof de hele planeet smeekt of Chad Kroeger alsjeblieft wil ophouden met zingen.

Maar alle gekheid op een stokje, Gotta Be Somebody-de videoclip is wel knap gemaakt. Op een bepaald moment splijt de grond zelfs vrij overtuigend open, precies onder de band, en heel even lijkt het erop dat Nickelback recht voor onze ogen voorgoed door de aarde verzwolgen zal worden. Eindelijk! Maar helaas, nog net op tijd weten de bandleden opzij te stappen.

En dan nu echt even serieus: technisch zit deze clip degelijk in elkaar. Al het natuurgeweld ziet er goed uit en een woestijn vol neergestorte vliegtuigen zie je ook niet elke dag. De video had misschien wat meer (verschillende) decors kunnen gebruiken, maar buiten dat hebben we niet echt klachten. Alleen jammer van die muziek.

En de muziek?

Oplettende lezers hadden het misschien al gemerkt, ik was sarcastisch in de eerste alinea. Nickelback is niet echt mijn favoriete rockband. Toen This Is How You Remind Me een paar jaar geleden een grote hit werd vond ik dat nog wel terecht; het was immers een degelijk nummer met een prima melodie. Sinsdien is de band me echter steeds meer gaan tegenstaan. Al hun liedjes hebben dezelfde opbouw, hetzelfde tempo en een vergelijkbare melodie. Al voordat ik naar Gotta Be Somebody luisterde wist ik dat het wéér een verre achterneef van This Is How You Remind Me zou zijn. Is Chad Kroeger nu zo slim omdat hij met één trucje zoveel geld verdient, of is zijn publiek nu zo dom omdat ze er ieder jaar opnieuw intrappen?

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Nickelback – Gotta Be Somebody

  1. JB

    Haha, allebei denk ik;)

      /   Reply  / 
  2. Ray

    Ik weet het niet zeker maar het lijkt alsof de muziek niet synchroon loopt met de video, heel irritant. En dan die toegevoegde geluiden,.. Maakt het ook niet beter.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>