Nieuwe video: Danko Jones – King Of Magazines

Mimi Wobbly is Danko Jones’ droomvrouw. Ze wordt wakker om elf uur ‘s ochtends, ze doet de hele dag niets anders dan drinken en autorijden, ze draagt zelden meer dan een bikini, haar favoriete hobby is puddingworstelen en ze heeft een lichaam dat haar naam eer aan doet (wobbly = wiebelig).

Ze is uiteraard bedacht door kunstenaar/striptekenaar Dave Cooper die alleen maar vrouwen tekent zoals Mimi: halfnaakt, met kinderlijk grote ogen en een voluptueus lichaam vol uitpuilend vlees. Daar kun je van houden of niet (persoonlijk zijn wij wel bewonderaars van Cooper, al worden we er na een paar schilderijen ook altijd een beetje moe van om steeds hetzelfde onderwerp te zien terugkeren), maar de King Of Magazines-video doet zijn werk absoluut eer aan.

Animator Nick Cross ging zichtbaar met plezier aan de slag om Mimi Wobbly en haar vriendinnen tot leven te wekken. Vooral hun lichamen trillen en wiebelen net zo wellustig als de pudding waarin ze worstelen. Mooi is niet het goede woord, maar uniek is het zeker. Al valt er aan het verhaal verder geen touw vast te knopen. De prijs voor beste animatievideo gaat dit jaar niet naar Danko Jones, maar toch zullen we King Of Magazines niet snel vergeten.

En de muziek?

Danko Jones is een artiest om in kleine doses van te genieten. Zo op zichzelfstaand rockt King Of Magazines verschrikkelijk hard (net als al zijn andere singles), luister vervolgens naar het bijbehorende album en Danko slaat je helemaal murw met nog eens twaalf liedjes die allemaal net zo hard rocken. Dat is het beste moment om te stoppen. Eén Danko Jones-album in de kast is precies genoeg. Wie nóg verder zoekt ontdekt alleen maar dat alle albums die de man heeft uitgebracht precies hetzelfde klinken. Wij slaan zijn laatste plaat dus even over, maar dat betekent niet dat we King Of Magazines niet geweldig vinden!

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Danko Jones – King Of Magazines

  1. JR

    Ligt het aan mij, of loopt de poll een week achter?

      /   Reply  / 
  2. JP

    Dit is dus de vaagste video die ik ooit gezien heb.

      /   Reply  / 
  3. Shannah

    I like love when it feels like a drug, getting high of the shot of her mug….. wie kan daar niet van houden??

    Danko Jones is gewoon helemaal geweldig en dit nummer is ook helemaal super hacking awesome :D

    Danko Jones komt naar nederland in feb!!!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>