Nieuwe video: Lady Sovereign – I Got You Dancing

Met haar 23 jaar heeft Lady Sovereign de eighties amper bewust meegemaakt, en toch is de video van I Got You Dancing één groot eerbetoon aan de vaak hilarisch slechte films uit dat tijdperk. We zullen het maar jeugdsentiment noemen.

Lady Sovereign en haar crew maken er een vrolijke verkleedpartij van. Ze komen in deze videoclip ondermeer voorbij als indianen, zombies en straatvechters – allemaal referenties aan films die wij nooit hebben gezien of alweer zijn vergeten – en het is in één oogopslag duidelijk dat iedereen hier met veel plezier aan heeft gewerkt.

Maar alle goede bedoelingen ten spijt, is I Got You Dancing toch een beetje een fletse videoclip (en dan hebben we het niet over de fletse beeldkwaliteit die juist erg goed past bij het 80′s-thema). Het blijft allemaal iets teveel hangen in een verkleedpartijtje zonder dat er echt goede grappen worden gemaakt. Een onderhoudende videoclip waarvan je voelt dat er meer in had gezeten.

En de muziek?

Het platte Engelse accent van Lady Sov blijft voor ons het grootste struikelblok om echt van haar muziek te genieten. We horen best dat I Got You Dancing muzikaal goed in elkaar zit en de smerige productie schuurt ook erg prettig tegen de trommelvliezen… maar de manier waarop dit meisje het refrein consequent blijft uitspreken als I Got You Doawnsin is zó irritant. Daar mag je een liedje niet op afrekenen en zo praten de mensen daar nu eenmaal, maar toch. Maar toch!

Met dank aan Simon voor de tip.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Lady Sovereign – I Got You Dancing

  1. Willem

    Heel apart, vind het eigenlijk geen 3,5 ster waard maar ja…

      /   Reply  / 
  2. Malu

    Leuk nummer! En ik vind haar accent juist geweldig =D.

      /   Reply  / 
  3. vinn

    Geweldig is ze, dat accent is juist leuk. Love me or Hate me was ook zo vet!!

      /   Reply  / 
  4. Archie

    Apart hoe iemand nu wordt afgerekent voor het feit dat ze (voor de verandering) eens WEL de taal fantsoenlijk spreekt.

      /   Reply  / 
  5. Boris B.

    I beg to differ! Wat betreft die stem, dat werkt voor mij net zo als dat platte streetwise taaltje van Fergie, prettig sletterig, het is een act joh…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>