Nieuwe video: Valerius – She Doesn’t Know

Eén van de mooiste momenten in de film The Big Lebowski is ongetwijfeld de bowling-scene. Niemand neemt het omgooien van tien kegels zo serieus als de excentrieke bowler The Jesus, te herkennen aan zijn te strakke paarse kleding, haarnetje en gouden bowlingbal. Op Big Lebowski conventies (jazeker, die bestaan!) is hij steevast één van de meest-geïmiteerde personages.

Ook het nieuwe Nederlandse bandje Valerius kon de verleiding niet weerstaan om eens lekker gek te doen. In She Doesn’t Know laten de bandleden zich op de bowlingbaan finaal inmaken door een bijna perfect lijkende Jesus. Het is natuurlijk niet echt John Turturro, maar hier heeft iemand zijn maniertjes wel heel goed afgekeken. Van de overwinningsdansjes tot het likken aan de bowlingbal, werkelijk alles klopt.

Maar terwijl fans van de film meestal niet verderkomen dan het klakkeloos naspelen van de beroemde scene, gaat Valerius een stap verder. Deze videoclip introduceert nieuwe personages: vier meisjes die tot grote ergernis van The Jesus nóg beter kunnen bowlen. De ontknoping is niet zo grappig als wij hadden gehoopt, maar toch valt er in de loop van She Doesn’t Know genoeg te lachen. Let ook op de kleine gastrollen van De Jeugd van Tegenwoordig.

En de muziek?

Voor de muziek van Maroon 5 hoeven we tegenwoordig ook het land al niet meer uit. Valerius schrijft onweerstaanbaar vrolijke popliedjes in de stijl van Adam Levine en zijn mannen. Hun grote voorbeelden evenaren is op deze single nog niet gelukt, maar we kunnen veilig stellen dat fans van Maroon 5 hier ook wel iets van hun gading zullen vinden. Enjoy!

Met dank aan JP voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Valerius – She Doesn’t Know

  1. Giano

    Zo’n goed nummer!! eindelijk weer een Nederlandse band die goeie muziek maakt!

    ga zo door….

      /   Reply  / 
  2. renate

    leuk liedje en knappe zanger :)

      /   Reply  / 
  3. Johnny

    volgens mij is die bowler horance cohen

      /   Reply  / 
    1. Shira

      de bowler is inderdaad Horace Cohen! :D

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>