Nieuwe video: Nina June – Wonderwater

Voor één keer zijn wij het eens met onze broer: dit is inderdaad mooie muziek. Erg dramatisch ook. Vooral dankzij die aanzwellende violen en Nina June, die steeds meer klinkt alsof ze in tranen gaat uitbarsten, hadden we de hele tijd het onheilspellende gevoel dat deze videoclip slecht zou aflopen. We zagen al voor ons hoe papa zich met zijn dochter in een ravijn zou storten.

Wat wil het geval? Nina June’s buren zijn van elkaar gescheiden. En omdat ze allebei evenveel van hun dochter hielden is er een bezoekingsregeling getroffen. Mama heeft haar doordeweeks en papa in het weekeinde. Zoiets. Alleen heeft mama het er op z’n zachtst gezegd nogal moeilijk mee dat ze haar kleine meisje om de paar dagen moet afstaan. Ruziemaken, schreeuwen, op de ramen van de auto slaan… ze maakt het haar ex (en haar dochter!) niet bepaald gemakkelijk.

En dat terwijl het kleine meisje toch zichtbaar geniet van de tijd met haar vader. Voor een paar dagen bestaat haar leven uit samen kleurplaten inkleuren, duiven voeren, strandwandelingen maken en oefenen met lippenstift en oogschaduw… op het gezicht van haar vader. Hij is gelukkig, zij is gelukkig. En dan komt mama (ongetwijfeld tot op de seconde nauwkeurig) om het paradijs weer te verstoren. Hartverscheurend. En op een bepaalde manier alsnog die slechte afloop waar we al bang voor waren.

En de muziek?

Ja prachtig dus. Nina June schreef een Nederlandse tekst voor het nummer Du Får Göra Som Du Vill van de Zweedse zanger Patrik Isaksson. En niks ten nadele van Patrik (respect voor die man dat hij zo’n mooi liedje heeft geschreven) maar Nina’s versie klinkt veel beter. Haar stem is drie keer zo krachtig en ook de viool klinkt niet meer zo waterig als bij het origineel. Kippenvel bijna gegarandeerd!

Met dank aan Plamuur gezicht en Cj13 voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Nina June – Wonderwater

  1. Cj13

    ja idd, zo mooi!!
    kippenvel gegarandeerd.

      /   Reply  / 
  2. MB

    Is dit niet dat nummer dat als titelsong bij een boek is geschreven??

      /   Reply  / 
  3. Shira

    volgens mij ik deze al héél lang geleden een keer getipt:P

    en idd MB dit nummer is bij een boek geschreven. Het boek heet: Vaderstad van Patrick van Rhijn

      /   Reply  / 
  4. mark

    Is die vrouw niet Tatum Dagelet.
    Wel mooi nummer trouwens

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>