Nieuwe video: Mr. Hudson – There Will Be Tears

Na het afronden van Kanye West’s Welcome To Heartbreak ging regisseur Nabil meteen aan de slag met nóg een videoclip vol ‘doet ie dat nou expres of is er iets mis met dat filmpje‘-effecten. En dan gebruikt Mr. Hudson ook nog eens dezelfde vocoder als Kanye West, met wie hij bovendien goed bevriend is. Het hele project maakt op ons een nogal incestueuze indruk.

Het belangrijkste verschil tussen There Will Be Tears en Welcome To Heartbreak is waarschijnlijk het budget – dat was bij de laatstgenoemde veel groter. Mr. Hudson moet het doen met bescheiden special effects, die er evengoed nog steeds uitzien alsof de videoband volledig op hol is geslagen. Het resultaat is lang niet zo boeiend als Kanye’s bescheiden meesterwerk, maar Nabil’s effecten blijven fascineren.

En de muziek?

Kanye West heeft voorspeld dat Mr. Hudson één van de belangrijkste artiesten van onze generatie wordt, nog beroemder dan hijzelf. Naar verluidt is de vervormde sound van zijn laatste album 808s And Heartbreak ook grotendeels ontstaan nadat hij in aanraking kwam met Mr. Hudson’s muziek. Wij denken dat Kanye een beetje overdrijft. Die meneer Hudson maakt leuke muziek (het klinkt een beetje als Thom Yorke’s solo-album, maar dan met stemvervormers), maar er moet heel wat gebeuren voordat dit liedje een commerciële hit wordt.

Met dank aan Wessel voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Mr. Hudson – There Will Be Tears

  1. David

    Nou ik vind Frankmusik toch wat beter.. daar moest ik eig gelijk aan denken toen ik dat hoofd van em zag en het hoge geluid.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: Kanye West/Rihanna - Paranoid | Videoclips

  3. Pingback: Nieuwe video: Mr Hudson – White Lies | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>