Nieuwe video: Voicst – A Year And A Bit

Okee jongens, kom maar uit de kast: wie zit er achter deze idiote clip? De officiële lezing is dat de beelden zijn gemaakt door een groep enthousiaste Voicst-fans die hun huisvlijt ‘spontaan’ instuurden, maar dat is ongeveer even geloofwaardig als de Jeugd van Tegenwoordig die hun videoclip laat regisseren door een elfjarig jochie of Coparck’s samenwerking met de wereldberoemde (wie!?) Waldo Goodrich.

Ook op YouTube wordt door de reageerders al druk gediscussieerd over de identiteit van de ‘fans’ in deze video. Veel mensen vinden namelijk dat ze wel wat weghebben van Tjeerd, Joppe en Sven. De drummer in plasticfolie, de man met de rare bril, het gezicht onder de mandarijnenschillen… het zijn ze gewoon zelf. En eigenlijk maakt dat de clip alleen maar interessanter. De meeste artiesten hebben hun fans niet voor het uitkiezen, maar Voicst doet bij deze toch een poging. Dit filmpje is blijkbaar hoe zij hun aanhang graag zien.

Als trouwe fans van Nederlands beste rockband (we zeggen het maar gewoon zoals het is!) moeten ook wij ons dus verbonden voelen met de personages in deze vreemde, licht-erotische videoclip. De man met duikbril die zo liefdevol zijn zaag omhelst, het stelletje dat zich met USB-kabels aan elkaar laat vastbinden in een opblaasbadje… wij horen erbij! Wij zijn één van hen! En jij, als je dit nummer net zo prachtig vindt als ons, ook! Welkom bij de club.

En de muziek?

Kan Voicst dan echt niets verkeerd doen? Antwoord: in ieder geval niet zolang ze singles van A Tale Of Two Devils blijven trekken! Dat is namelijk een foutloze plaat zonder slechte nummers. Onze op-één-na favoriete CD van 2008 (en dat ook vooral dankzij die ongezonde Raconteurs-obsessie van ons). De geluidskwaliteit heeft zwaar te lijden onder de onorthodoxe videoclip (achtergrondlawaai, dipjes in het volume en andere bijgeluiden die we niet kunnen plaatsen), maar neem van ons aan dat het nummer uit je speakers zou KNALLEN als je de CD-versie beluisterde.  Wat een prachtband is het toch.

Nog één voorbeeld:

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Voicst – A Year And A Bit

  1. MB

    hahahahahah dit is wel héél bijzonder! Het nummer en de hele CD trouwens is gewelig, heb m helemaal grijs gedraaid.De concerten van Voicst zijn trouwens ook ontzettend leuk. Ik raad het je zeker aan om een keer heen te gaan;)

      /   Reply  / 
  2. Nynke

    Haha, bijzonder is inderdaad het goede woord.
    Maar hij is zeker wel cool! Hij blijft interessant tot het einde.

    Ik vind het jammer dat ik geen recensie van de nieuwe clip van Roosbeef( – Te heet gewassen) kan vinden.
    http://www.vimeo.com/3973161

    Daar zingt Tjeerd van Voicst ook in mee. :)

      /   Reply  / 
  3. Kars

    wat een gaaf nummer is dit toch. Nee voicst doet inderdaad weinig fout op die cd van ze =)

      /   Reply  / 
  4. De Sandesh

    Tering wat een geweldig nummer is dit zeg. Ik kan niet ophouden met het luisteren ernaar!

    Weet iemand wat ze in dat stukje vanaf 2:30 zeggen?

      /   Reply  / 
  5. Erik Auteur

    Toevallig staan de teksten in het uitklapboekje bij de cd. ;)
    .
    a party with undertones
    everyone is dancing
    and i just reached perfection
    .
    bodies, stories, smiles, show me
    all the different gestures
    easily read wrong
    .
    just wait until the smoke is gone
    and i’m on my paper throne
    giving you attention
    .
    the king of grasping undertones
    a year and a bit
    is all it has to take

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>