Nieuwe video: Kanye West – Amazing

Dus Kanye West is zo kritisch over zijn eigen video’s dat hij een peperdure clip vol baanbrekende special effects zonder pardon afkeurt, maar een toeristische rondvlucht over Hawaii is wel goed genoeg om op tv te komen? Wat een merkwaardig besluit. Amazing is, anders dan de titel doet vermoeden, één van de onopvallendste video’s die je dit jaar zult zien. Kanye-onwaardig, zouden we bijna zeggen.

Het curieuze interview na afloop (hebben ze bij Black Entertainment Television soms nog nooit gehoord van de kleine opspeld-microfoontjes die de rest van de wereld sinds 1985 gebruikt?) verklaart misschien het één en ander. Kanye biecht op dat hij verliefd is op het eiland Hawaii en daar ook het merendeel van zijn muziek opneemt. In dat geval zullen deze beelden voor hem vast ook een speciale betekenis hebben.

Wij hebben echter niets met Hawaii en wij vinden Amazing maar karig afsteken bij de rest van Kanye’s indrukwekkende repertoire. Van regisseur Hype Williams zijn we de laatste jaren niet anders gewend, maar West heeft doorgaans hogere kwaliteitseisen.

En de muziek?

De minste single van 808s and Heartbreaks tot nu toe. Amazing heeft in de verte wel wat weg van Love Lockdown, maar die track klonk veel rauwer en energieker. Met zo’n lome beat was het eigenlijk onvermijdelijk dat de monotonie zou toeslaan. Daarbij helpt de saaie songtekst (it’s amazing, so amazing, so amazing, so amazing, so amazing, it’s amazing) ook al niet echt. Na vier singles waren we bijna een soort van gewend aan de vervormde robotstem, maar dan moet Kanye natuurlijk wel doorpakken met een vette beat. Jammer!

Met dank aan Wessel voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Kanye West – Amazing

  1. JR

    Voor de rest staan er ook geen speciale nummers op hoor, ze lijken wat op elkaar. Die enige die nog echt de moeite is, is volgens mij robocop (maar die wordt niet uitgebracht denk ik).
    De videoclip valt wat tegen, maar je kan niet altijd op je hoogtepunt zitten.

      /   Reply  / 
    1. Kanye

      Dit album was bedoeld om zijn emoties te uiten en niet weer zo’n regular rap album. Je moet de nummers wat vaker luisteren wil je ze dope vinden.
      Overigens wordt Robocop waarschijnlijk nog wel uitgebracht. Waarschijnlijk de volgende single of anders na Paranoid.

        /   Reply  / 
  2. AAPJE

    Niet helemaal mee eens eigenlijk, maarja het is jouw mening. De video is een beetje simplistisch maar de kleuren zijn echt mooi. Er had wat meer actie in gekund eigenlijk, een verhaaltje of dergelijke, iets zoals de serie lost. En dat Jeezy er laterna ook een rol in kreeg. Ik had de eerste beelden van de vidoe gezien en me echt een heel andere video voorgesteld. Het liedje is ook wat eentonig inderdaad, maar toch vind beluister ik hem wel vaak, dus ik vind het wel iets hebben. Jammer van de video, had zoveel meer kunnen zijn.

    Ik vind je reviews soms een beetje raar, je gaat niet altijd in op de video in combinatie met de muziek enzo, maar geeft vooral achtergrond informatie, zoals hier, over Kanye en Hype Williams. Het gaat toch om DEZE video…Het komt soms een beetje over dat als iemand anders het had gemaakt dat dan de review (en misschien zelfs de puntgeving) dan helemaal anders zou zijn.

    Ik wil je helemaal niet afkraken ofzo, meeste reviews ben ik ook mee eens en vind het vet dat je dit doet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>