Nieuwe video: Faunts – Feel.Love.Thinking.Of

Kleurenblinde lezers van onze site (12 tot 20 procent van de mannen en een verwaarloosbaar aantal vrouwen) hebben vandaag pech. Faust maakte een video over de Ishihara Test, en die is nu juist ontworpen zodat mensen met kleurenblindheid alleen een vormeloze verzameling stippen zien.

De vrouwelijke hoofdrolspeelster is in ieder geval niet kleurenblind. Als de dokter haar de kaart laat zien, ziet ze tot haar verbazing zelfs meer dan de bedoeling was. De stippen beginnen te dansen op het papier en vormen (in een mooi vormgegeven animatiefilmpje) een man en een vrouw die ontdekken dat ze iets voor elkaar voelen. Langzaam begint het tot de patiënte door te dringen dat zij eigenlijk ook wel gevoelens heeft voor die knappe dokter.

*Disclaimer – de Ishihara Tests in deze videoclip zijn niet wetenschappelijk verantwoord. Anders gezegd: dat je de animatie kunt zien betekent niet automatisch dat je niet lijdt aan kleurenblindheid.

En de muziek?

We waren het eigenlijk alweer vergeten, maar onze search-engine herinnerde ons eraan dat we al eens eerder een video van Faunts hadden besproken. Toen maakte de muziek nog weinig indruk, maar er is in een jaar tijd een hoop veranderd. Faust gooide hun gitaren uit het raam, besloot om hun liedjes voortaan te schrijven op de computer en het resultaat is verbluffend. Kille bliepjes en krakende beats vormen een prachtig contrast met de breekbare stem van de zanger en Feel.Love.Thinking.Of ontroert. Mooi nummer! Hier willen wij wel meer van horen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>