Nieuwe video: Snow Patrol – The Planets Bend Between Us

Snow Patrol had een tof idee, maar ergens halverwege het opname-proces ging er blijkbaar iets niet helemaal goed. Wat een speelse knutselvideo had moeten worden in de trant van bijvoorbeeld de beroemde HP commercial heeft nu een lelijk amateuristisch randje.

Het idee is echt wel leuk (Gary Lightbody wandelt door Kaapstad terwijl twee handen ‘live’ knippen en schuiven in de scene) maar de uitwerking is dramatisch. De handen zien er opgeplakt uit en de overige special effects maakten dertig jaar geleden al een verouderde indruk. Dit oogt als de ruwe schets. Het filmpje waarmee de regisseur zijn idee probeert te pitchen zodat de platenmaatschappij hem geld zal geven om de echte versie op te nemen.

Dat geld is er dus nooit gekomen. Of misschien is het allemaal opgegaan aan de catering of iets dergelijks. Als afstudeerproject van een filmacademie-student hadden we het misschien nog ‘veelbelovend’ kunnen noemen, maar voor een wereldband als Snow Patrol voelt The Planets Bend Between Us onder de maat.

En de muziek?

Ter vergelijking: de ingetogen albumversie van The Planets Bend Between Us. Sindsdien is het nummer blijkbaar verder geëvolueerd want de nieuw opgenomen single-versie klinkt een stuk uitbundiger. Snow Patrol wilde er volgens Gary ‘een grote song’ van maken, en dat is ze goed gelukt. De nieuwe versie heeft vanaf het begin een onderhuidse spanning die er op het album nog niet was. Op het einde komt het allemaal tot uitbarsting in een grote gospel-achtige finale. Persoonlijk horen wij liever de album-versie, maar deze is zeker niet vervelend. Snow Patrol moet oppassen dat hun singles niet teveel op elkaar gaan lijken (staan er niet nog een paar rockers zoals Take Back The City op die laatste plaat?), maar het blijft een goed nummer.

Met dank aan ThePretender voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Snow Patrol – The Planets Bend Between Us

  1. ThePretender

    Dankjewel!

      /   Reply  / 
  2. Kars

    hmm nee eigenlijk is take back the city de enige echte rocker.. maar toch geen slecht album!

      /   Reply  / 
  3. saar

    sjalalalala

      /   Reply  / 
  4. saar

    dat hoor je in de achtergrond

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>