Nieuwe video: Winne – Lotgenoot

Filmmaker Teemong loopt een dagje mee met Winne. Door de straten van Rotterdam gaat het, terwijl Winne rapt over het verleden. “We waren vijftien of zestien, jong, zwart en losgeslagen.” De sfeer is ontspannen, de videoclip pretentieloos. Lotgenoot komt over alsof alles even snel uit de losse pols is geschoten.

Daar is weinig mis mee, maar we hebben er verder ook niet veel over te melden. Het is wat het is. Niet echt spannend, niet echt saai, maar ergens daar tussenin. Tijdens onze zoektocht naar meer informatie over de clip (niks gevonden), kwamen we nog wel een grappige anecdote tegen uit het leven van Teemong, in een interview met State Magazine. Laten we daar dan maar mee afsluiten:

(Op de vraag wie de wackste persoon op aarde is) “Fresku, omdat alles bij hem in slowmotion gaat, nooit z’n afspraken nakomt en de kantjes ervan af loopt. Laatst had ik met hem afgesproken in de stad, maar hij kwam niet opdagen en z’n telefoon stond uit. Ik heb daar zeker een uur gestaan in de stromende regen en ben in elkaar geslagen door een groep Luxemburgers. Naderhand kwam ik hem in de snackbar tegen waar ik hem betrapte op het verorberen van een lading frikandellen. Vervolgens werd hij boos op mij omdat ‘ik mijn afspraken nooit na kom’. Toen ik thuiskwam moest mijn vriendin ineens iets opbiechten; ze had met Fresku gekust. Deze en een aantal voorafgaande druppels deden mijn spreekwoordelijke emmer overlopen en ik heb dan ook besloten een punt te zetten achter onze samenwerking.

En de muziek?

In één woord relaxed. Een track als een luie zondagmiddag. De tijd kruipt tergend langzaam voorbij en toch is het niet echt vervelend. Persoonlijk horen we Winne liever rappen over beats met iets meer pit, maar dit nummer kan er ook mee door.

Met dank aan QS voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Winne – Lotgenoot

  1. QS

    Het gaat over zijn vriendschap met Feis :) , in de clip zie je ook 2 jongens in de koopgoot (Rotterdam) lopen, dat moeten Winne en Feis voorstellen in hun jongere jaren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>