Nieuwe video: Sliimy – Wake Up

Stop-motion animatiefilmpjes met klei zijn niks nieuws, maar stop-motion animatiefilmpjes met klei waar ook mensen in meedoen zien we niet zo vaak. Deze videoclip ziet er erg grappig uit, maar het maken ervan stelde de Franse band Sliimy ongetwijfeld voor allerlei onverwachte problemen.

Denk alleen maar aan de vele kilo’s gekleurde klei die nodig waren voor deze clip. De meeste klei-animaties worden gemaakt met poppetjes van een paar centimeter hoog, maar dat zet geen zoden aan de dijk als je hoofdrolspelers twee volwassen kerels zijn. We stellen ons voor dat het een leger medewerkers vele uren heeft gekost om dit decor bij elkaar te kleien.

Het resultaat liegt er niet om. Wake Up is een ontzettend vrolijke videoclip met, in dit digitale tijdperk, een bijna ontroerend ambachtelijke uitstraling. “Zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt,” zouden we bijna zeggen. Vrolijk laten de bandleden zichzelf inpakken met klei, rollen met hun spierballen van klei en surfen over een zee van blauwe klei-bolletjes.

En de muziek?

Gek genoeg – voor zo’n merkwaardig liedje – wordt Sliimy ook voorzichtig opgepakt door de Nederlandse clipzenders. Horen zij hier iets dat wij niet horen? Want Wake Up is vrolijk, maar wel op het stompzinnige af. Je krijgt bijna het gevoel dat dit deuntje niet zou misstaan in een aflevering van de Teletubbies. Is dat leuk? Tja… Vervelend is niet het goede woord, maar wij kunnen nog wel twintig andere obscure video’s verzinnen die MTV en TMF beter op zouden pikken dan dit liedje.

Met dank aan Madiek voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Sliimy – Wake Up

 1. Yordi

  Ik vind hem echt een Mika wannabe, maar dat zal aan mij liggen.

    /   Reply  / 
 2. Nena

  http://www.youtube.com/watch?v=L1wnAaIVvcs
  Freemasons ft Sophie Ellis-Bextor – Heartbreak (Make Me a Dancer)
  De manier waarop het effect over je scherm heen “golft” past griezelig goed bij het freemasons geluid.

    /   Reply  / 
 3. Madiek

  yeah.. ik word er toch altijd vrolijk van als ik hem hoor ;)

    /   Reply  / 
 4. S

  Ben ik de enige of moeten er meer lachen bij t refrein? Dat werkt egt op mn lachspieren, maar niet eens zo negatiefXD hahaha

  maar dat I’m not mister muscle, But I can be loathsome, I can hustle you…dat is egt grappig gezongen:P

    /   Reply  / 
 5. Conchita

  Ik weet bijna zeker dat ze eerst het ene beeldmateriaal hebben geschoten/opgenomen en daarna het andere en dan later in de compositing/post-productie hebben samengevoegd. Weet je hoe duur het is om zoveel klei aan te schaffen, dat kunnen alleen bedrijven met te veel geld zoals Sony. En hoe het dan allemaal goed getimed is dat is al bedacht in de storyboard fase want dan hoef je daar niet meer over na te denken tijdens het opnemen.
  Geen kritiek op de videoclip maar meer op het commentaar van de blog-keeper.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>