Nieuwe video: Chicane/Natasha Bedingfield – Bruised Water


Een jongeman loopt over straat stad met een bewegingloos meisje in zijn armen. Ze is niet dood, maar heel erg levend ziet ze er ook niet uit. Waarom belt die jongen niet gewoon een ambulance, vraag je je als kijker af. Waarom helpt niemand hem? En waarom giet hij toch de hele tijd flesjes water over haar gezicht? Alle vragen worden uiteindelijk beantwoord, maar Bruised Water laat je wel tot de allerlaatste scene in spanning.

Omdat de grote ontknoping nu ook weer niet zó spannend is verklappen wij alvast de afloop: het meisje is eigenlijk een zeemeermin. Van al die flesjes water knapt ze een klein beetje op, maar pas als de jongeman haar op het eind onderdompelt in een zwembad komt ze echt tot leven. Meteen verandert haar onderlijf ook in een vissestaart zodat jullie thuis op de bank massaal ‘aha’ roepen, ‘dus dat was er aan de hand!’

Geen onaardig idee, maar om eerlijk te zijn hadden Chicane en zijn regisseur de lat wel iets hoger mogen leggen. Een mysterie is leuk, maar twee-en-een-halve minuut toekijken hoe een meisje door een jongen wordt gedragen is minder leuk. Er had, met andere woorden, wel wat meer mogen gebeuren onderweg. Bezorgde dorpsbewoners, een politieagent die denkt dat er een misdrijf is gepleegd, een kolonie katten die op de vislucht afkomt… het thema ‘zeemeermin’ biedt zoveel meer mogelijkheden dan hier wordt benut. Zonde!

En de muziek?

Je had het misschien al door, maar dit is dus een mash-up van Chicane’s hitje Saltwater en Natasha’s hitje I Bruise Easily. Van Chicane’s trance-muziek zijn wij nooit fans geweest en dat nummer was ook bepaald geen artistiek hoogtepunt in de carrière van Natasha Bedingfield. Anders gezegd: nee, deze mash-up doet ons vrij weinig. Het enige wat Chicane echt heeft overgenomen is ook de zanglijn, zodat het bijna voelt alsof hij gewoon Saltwater nog eens opnieuw heeft uitgebracht. Niet aan ons besteed dit.

Met dank aan Simon voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Chicane/Natasha Bedingfield – Bruised Water

  1. RS

    Mwau, hij gaat wel.

      /   Reply  / 
  2. HDG

    Trance-klassieker uit de 90′s van Chicane en ‘gewoon’ nummertje van Natasha samengevoegd tot een geniale plaat. Als er objectief naar wordt gekeken (wat hier niet al te vaak gebeurd) dan is dit nummer in zijn genre een hoogstandje (ook niet helemaal objectief van mij natuurlijk ;) )

      /   Reply  / 
  3. Simon

    Dankjewel Erik.
    :D En ik vind de clip toch erg leuk, maar idd wel veel meer dat er benut kon worden. ^^

      /   Reply  / 
  4. Meerie

    Ik vind het wel een lekker nummer ondanks dat het in elkaar geknutseld is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>