Nieuwe video: Kanye West – Spaceship


Kanye West schrijft: I directed this video four years ago but I wasn’t satisfied with it so I never released it. But now looking back at it, I like it. Tja, dat krijg je ervan als je overdreven kritisch bent over je eigen werk. Pareltjes van clips verdwijnen in huize West zonder pardon in de prullenbak. Dikke kans dat hij zich over een paar jaar ook vertwijfeld afvraagt hoe hij Welcome to Heartbreak en deze versie van Flashing Lights ooit heeft kunnen afkeuren.

En ook Spaceship blijkt vier jaar na dato een prima clip waar Kanye zich niet voor hoeft te schamen. Een verkoper in een kledingwinkel (gespeeld door Kanye zelf) wordt lichtelijk depressief van zijn suffe baantje. De baas kijkt hem voortdurend op zijn vingers en dat leuke meisje achter de kasse ziet hem ook al niet staan. In zijn pauzes fantaseert Kanye dan ook over leukere dingen: zijn eigen ruimteschip.

Fantasie en werkelijkheid lopen mooi door elkaar heen als de kledingwinkel waar hij werkt halverwege de clip last krijgt van gewichteloosheid. Broeken vliegen weg en het water uit de watercooler stroomt richting plafond als de rapper wat te drinken wil pakken. Met zoveel hints van bovenaf begrijpt Kanye uiteindelijk dat hij is voorbestemd voor grotere dingen. Hij verlaat de winkel in een ruimtepak, op zoek naar het dichtstbijzijnde ruimteschip.

En de muziek?

Omdat Spaceship vier jaar oud is horen we Kanye West hier weer even zoals we al bijna waren vergeten dat hij ook kan klinken: zonder stemvervormers! Een verademing! Maar ook muzikaal is er in vier jaar tijd een hoop veranderd. De soul die dit nummer zo’n warme gloed geeft is op de singles die later kwamen bijna volledig verdwenen. Laten we hopen dat Kanye bij het terugluisteren van dit liedje dezelfde ‘looking back, I like it’-conclusie heeft getrokken als bij de videoclip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Kanye West – Spaceship

  1. AAPJE

    Een van de betere nummers van het album waar het op stond! Kanye heeft trouwens gezegd dat 808 and heartbreaks een experimenteel project is geweest. Ik geef hem geen ongelijk om zoiets te proberen, anders krijg je nooit een nieuwe stijlen…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>