Nieuwe video: Basement Jaxx – Raindrops


De nieuwe Basement Jaxx zit vol met sitars, tabla’s en andersoortige Oosterse invloeden. Van de videoclip maakte Felix en Simon dus een toepasselijk trippy kaleidoscoop vol warme kleuren, bodypaint, glittermaskers, lampjes, danseressen en verentooien. Niet onaardig, al zal de aandacht als hij eenmaal op MTV komt (als hij op MTV komt) wel vooral uitgaan naar ‘s werelds kleinste bikini.

We weten eigenlijk niet eens zeker of het wel een bikini is. Het zou ook bodypaint kunnen zijn, al zien ze er in de close-ups (close-ups ja, Basement Jaxx wilde duidelijk voorkomen dat iemand ze per ongeluk over het hoofd zou zien) toch vooral uit als kleine opgeplakte dopjes.

Het is allemaal mooi gemaakt en de kaleidoscopische beelden hebben af en toe inderdaad een hypnotiserend effect. Maar toch, vooral in vergelijking met Basement Jaxx’s oude videoclips, is Raindrops geen hoogvlieger. Het blijft te vrijblijvend. Waar de muziek constant verandert en bijna ongemerkt tot grote hoogten stijgt, daar blijft de clip de hele tijd hangen op hetzelfde niveau. Die ene spectaculaire scene waar iedereen met open mond naar kijkt, die ontbreekt. Wat overblijft is een aardige videoclip die zelfs met tepeldopjes de middelmaat maar nauwelijks ontstijgt.

Directe Link

En de muziek?

Basement Jaxx staat bekend om de verrassende gastzangeressen die ze iedere keer weer weten te strikken (op het nieuwe album onder andere Grace Jones, Yoko Ono, Cyndi Lauper, Santigold en Sam Sparro), maar voor deze eerste single kroop Felix Burton gewoon zelf achter de microfoon. En dat doet hij eigenlijk behoorlijk goed. Dankzij zijn beschaafd/soulvolle vocalen krijgt de muziek af en toe een verrassende Pet Shop Boys-vibe, al is de muziek – vol onverwachte wendingen – gelukkig vele malen spannender dan waar de echte Pet Shop Boys de laatste jaren mee op de proppen kwamen. Goede single! We zijn benieuwd naar de rest van de plaat.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Basement Jaxx – Raindrops

  1. Jeroen

    Moet er even aan wennen..
    Fijn liedje!

      /   Reply  / 
    1. MASIS

      Leuke video? Ahum. Slechter kan niet zul je bedoelen….

      Weer zo’n goedkoop knip-plak zwart/wit clipje. Boring!

        /   Reply  / 
      1. j006t

        Nou, hij is in ieder geval beter dan Aloha en My Ass. En ik vind hem wel leuk hoor! Beetje saai, maar wel mooi. Ben benieuwd wat Erik ervan vind… ;-)

          /   Reply  / 
        1. MASIS

          Maximaal 1 ster kan ik je nu al vertellen en als Kate slechts een halve ster heeft gekregen vrees ik voor Puzzle Me. Kwart sterretje?:D

          Zou lachen zijn;)

            /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>