Nieuwe video: Jordin Sparks – Battlefield


Jordin Sparks vraagt zich hardop af waarom liefde toch altijd zo’n spreekwoordelijk slagveld moet zijn en wil in de bijbehorende videoclip de indruk wekken dat ze rondloopt op een écht slagveld. Leuk idee alleen eh… waar is het slagveld?

Al die rookmachines en lichtflitsen geven weliswaar een klein beetje de indruk van kruitdampen en explosies, maar in alle beroemde oorlogs scenes die op die manier beginnen trekken de kruitdampen uiteindelijk op zodat het publiek kan zien wat voor ravage de oorlog heeft aangericht. Zoniet in deze clip. De kruitdampen in Battlefield trekken simpelweg nooit op en de clip eindigt uiteindelijk in een uiterst onbevredigende fade-out. Voor zo’n indrukwekkend nummer had regisseur Philip Andelman wat harder z’n best mogen doen.

Directe Link

En de muziek?

Alles relatief natuurlijk (het nummer zou onze persoonlijke top duizend nog niet eens halen), maar inderdaad, dat las je goed: voor Jordin Sparks-begrippen is Battlefield een indrukwekkend nummer. Haar beste single tot nu toe. In feite een klassieke rockballad die gestaag aanzwelt tot een emotionele climax. Wordt ongetwijfeld een wereldwijde hit en zal over een paar jaar ook wel populair zijn onder Idols/Popstar/X-Factor-kandidaten. Het is precies zo’n liedje dat, indien goed gezongen, indruk maakt op jury’s omdat je het als aspirant-zangeres ongegeneerd kunt volproppen met lange uithalen. Maar we dwalen af. Nogmaals jammer van de clip, maar alleszins een prima single!

Met dank aan Jur voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Jordin Sparks – Battlefield

 1. JR

  In de wei vol met rook en lichteffecten zie ik toch geen slagveld hoor. De muziek is wel goed, maar ik vond haar vorige nummers eigenlijk beter.

    /   Reply  / 
 2. mariska

  vernieuwend,hoop dat het liedje gaat scoren,goede en leuke zangeres.

    /   Reply  / 
 3. Jos

  Ik ben dus altijd net te laat met tips!
  Maar goede beoordeling, het is een goed nummer!

    /   Reply  / 
 4. Nikkie

  Wat een geweldig mooi liedje <3

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>