Nieuwe video: Kings Of Leon – Notion


De regisseur van Notion maakt het de Kings Of Leon niet gemakkelijk. Hij laat de band spelen in een bedompte kelder waar schijnbaar zonder enige aanleiding brand uitbreekt terwijl gedeeltes van de muur uit elkaar spatten. De betonschilfers dwarrelen van het plafond maar de Kings of Leon blijven onverstoorbaar doorspelen.

Al even onverstoorbaar is even later zanger Caleb als hij zich door een mensenmenigte moet worstelen die allemaal precies de andere kant als hij op willen. Het zijn stuk voor stuk scenes die nieuwsgierig maken naar de achterliggende gedachte. Waarom speelt de band in een brandende kelder? Waarom doet Caleb niet gewoon een stapje opzij?

Antwoorden op zulke vragen hoef je in deze clip echter niet te verwachten. Wat je dan overhoudt is heel veel holle esthetiek. Een beetje alsof je kijkt naar een film van Jerry Bruckheimer. Alles explodeert, iedereen is in paniek en het verhaal is niet te volgen danwel totaal niet interessant. Je geniet met volle teugen, maar na afloop blijf je toch achter met een hol gevoel: dat was vet, maar iets meer diepgang was wel fijn geweest.

Directe Link

En de muziek?

Toevallig bekeken wij deze clip op de videoplayer van tie em ef. Het aardige van die site is dat hij, als de clip eenmaal is afgelopen, automatisch begint aan een andere clip van dezelfde artiest. Zo kon het gebeuren dat wij, terwijl we ons net aan het bedenken waren dat Notion eigenlijk ‘best wel aardig’ klonk, ineens werden getracteerd op een stevig potje Charmer. Er was maar één conclusie mogelijk: de Kings Of Leon zijn er niet op vooruit gegaan. (Daarna werd overigens ook volautomatisch Sex On Fire ingezet die wij óók al veel beter vonden dan Notion). Kortom: dankuwel voor de wake-up call TMF. Notion is okee, maar niet bepaald het beste nummer van de Kings.

Met dank aan PINHEAD voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Kings Of Leon – Notion

  1. Yannick

    Ze hadden Closer als single uit moeten brengen. Of Be somebody.

      /   Reply  / 
  2. Lianne

    Ehm, ik vond zijn stem eerst wel oke, maar nu begint die me te irriteren..

      /   Reply  / 
  3. roxanna

    Ik ben niet kapot van zijn stem, nooit geweest ook.

      /   Reply  / 
  4. Jasper

    Geweldige muziek alhoewel Be Somebody en Closer inderdaad beter zijn.

    Charmer vind ik persoonlijk zelf echt een vreselijk slecht nummer.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>