Nieuwe video: Giovanca – Hypnotize You


Beetje flauw. Je single Hypnotize You noemen en dan niet eens iemand hypnotiseren in de videoclip. Natuurlijk bedoelt Giovanca het niet letterlijk, van dat hypnotiseren, dat snappen wij ook wel. Ze wil die leuke man alleen ‘hypnotiseren’ met haar liefde. Okee. Maar zelfs dat gebeurt in deze videoclip niet.

En natuurlijk, wij snappen ook dat de tekst die Giovanca feitelijk zingt gaat van: ‘IF ONLY you were mine, I would hypnotize you.’ Technisch en conceptueel gezien heeft de regisseur dus helemaal gelijk. In de songtekst wordt niemand gehypnotiseerd (ook niet figuurlijk), het is niet meer dan logisch om het in de clip ook niet te laten gebeuren. Ja toch? Niet dan? Geen speld tussen te krijgen.

Maar toch kunnen wij de gedachte niet afschudden dat deze videoclip beter en leuker was geweest als die drukke zakenman Giovanca inderdaad was tegengekomen (al was het alleen maar in een droomscene), spontaan zijn koffer en stropdas had weggegooid om de rest van de dag met haar door te brengen. Gehypnotiseerd door de liefde. (Overigens ziet de clip er, net als Giovanca’s vorige twee video’s, wel weer erg mooi uit. Goed gefilmd. Veel mooie shots. Veel soft-focus. Alleen jammer dat er niet wat meer gebeurt).

Directe Link

En de muziek?

Derde mooie single van Giovanca op rij, wat een leuke zangeres is het toch. De muziek is een beetje soul, een beetje R&B, een beetje jazz maar vooral heel veel zomerse vrolijkheid. Een mooi warm geluid (echte instrumenten!) en zoals altijd geweldig gezongen. Is er al een fanclub?

Met dank aan Shira voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Giovanca – Hypnotize You

 1. Jos

  Leuk nummer, hier mag Nederland meer trots op zijn, verdient meer succes!

    /   Reply  / 
 2. lisa

  lekker vrolijk nummer !

    /   Reply  / 
 3. Lianne

  Huh is dit liedje niet al best oud? Of hebben ze pas heel laat besloten er toch nog maar een clip bij te maken?

    /   Reply  / 
 4. Jeroen

  Als ze inderdaad iemand zou hypnotiseren, zou het een vreselijk afgezaagde pop video worden, en dat is het nou juist niet.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>