Nieuwe video: Jeremih – Birthday Sex


Zij is jarig en dus doen Jeremih en zijn vriendin het vandaag een keer op haar manier. Dat betekent dus geen vluggertje op de keukentafel, maar rustig de tijd nemen. Met veel zoenen en strelen (en aardbeien) rollen de twee door alle kamers van het huis, terwijl alles stilzwijgend wordt vastgelegd door een camcorder.

Voor een liedje met zo’n goedkope titel is Birthday Sex uiteindelijk nog best een beschaafde videoclip. En mocht je nog niet op play hebben gedrukt als je dit leest, ook de muziek klinkt stukken serieuzer dan de titel doet vermoeden. Jeremih blijkt een redelijk goede zanger die getuige deze videoclip graag wil dat wij hem serieus nemen.

Ook clipzenders kunnen Birthday Sex gerust overdag uitzenden, er komt nauwelijks een vierkante centimeter blote huid in voor, al is het wel een zwoele videoclip. De lust en de passie spatten van het scherm, maar Paul Hunter is gelukkig een regisseur die begrijpt dat een verleidelijke glimlach spannender kan zijn dan twee halfnaakte lichamen. Telkens als het spannend dreigt te worden draait de camera weg en wordt de rest van de scene overgelaten aan de verbeelding van de kijker. En daar, beste lezer, kan geen videoclip tegenop.

Directe Link

En de muziek?

Zwoele R&B met een refrein dat akelig goed blijft hangen. In Amerika al een grote hit en misschien is dat wel terecht… al vinden wij het wel een beetje jammer dat Jeremih zijn mooie stem verstopt achter een dikke laag autotune. Hij gebruikt de software niet om zijn stem (heel erg) te vervormen, maar meer om zijn performance kunstmatig glad te strijken en alle foutjes weg te poetsen. Het resultaat is een liedje dat eigenlijk té perfect klinkt en waar de menselijke warmte merkbaar afwezig is. Jammer. Dat heeft Jeremih naar ons gevoel helemaal niet nodig.

Met dank aan AAPJE voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Jeremih – Birthday Sex

  1. MASIS

    Leuk nummer dit en de clip ook al is de kans dat het scoort hier in NL vrij klein. Leuk dat je dit nummer zoveel sterren hebt gegeven, niet verwacht!:D

      /   Reply  / 
  2. JP

    ALS TMF zijnde zal ik het wel uitzenden.

    Maar voor kinderen ietsjes te.
    Nu ze allemaal heerlijk engels leren via kleuterprogramma’s.

    ik weet niet of ouders zitten te wachten op kleine kinderen die mee zingen met deze text zoals :
    “lemme hit that…g-spot g-spot “

      /   Reply  / 
  3. RS

    Waar je maar een liedje over schrijft. Haha.

      /   Reply  / 
  4. Lianne

    Whahaha JP, “ik weet niet of ouders zitten te wachten op kleine kinderen die mee zingen met deze text zoals :
    “lemme hit that…g-spot g-spot “”
    geweldig xD

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>