Nieuwe video: Michael Buble – Spiderman


De grote gimmick van Michael Buble’s nieuwe single is dat het een cover betreft van de originele Spiderman themesong, maar dan in een swingende Bigband versie. De videoclip maakt dan ook ruim baan voor Michael’s dertienkoppige begeleidingsband. Helemaal aan het begin komt er heel even een spinnetje voorbij, maar verder bestaat de clip alleen uit muzikanten.

Maar hoelang blijft dat leuk? Natuurlijk kijkt iedereen die van muziek houdt tot op zekere hoogte graag naar een stel goed op elkaar ingespeelde muzikanten, maar een hele videoclip lang? Dat is best een lange zit. Het decor is ook al niet erg spannend en uiteindelijk is het bijna onvermijdelijk dat zelfs bij de grootste Michael Buble-fans de verveling toeslaat

Directe Link

En de muziek?

De band kan goed spelen, Michael kan goed zingen dus natuurlijk klinkt deze versie van Spiderman okee. Maar waarom zo serieus? Bij een melig project als dit mag het allemaal wel wat losser en humoristischer. De kazige opgefoktheid van het originele tekenfilmdeuntje is zo goed als verdwenen en Michael zingt het nummer ernstig en serieus, alsof het een echte klassieker betreft. Degelijk maar saai. (Overigens kunnen wij tegenwoordig nauwelijks nog naar dit liedje luisteren zonder in gedachten de stem van Homer Simpson te horen).

Met dank aan Kars voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Michael Buble – Spiderman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>