Nieuwe video: Diggy Dex/Eva de Roovere – Slaap Lekker (Fantastig Toch)


Schattige video waarin Diggy Dex verliefd wordt op een mevrouw in een rode jurk. De afloop van het verhaal is eigenlijk al bekend (de clip begint immers als de te twee naast elkaar in slaap vallen), dus blijkbaar is de clip bedoeld als droomscene waarin Diggy hun eerste ontmoeting opnieuw beleeft.

Die droom wordt op twee manieren in beeld gebracht. Tijdens de coupletten loopt Diggy Dex door een geschilderde wereld en is de vrouw op wie hij verliefd wordt een kartonnen pop. Die schilderijen wekten bij ons enigszins de indruk dat ze zijn geschilderd onder een enorme tijdsdruk of door een schilder die nog geen ervaring had met schilderen op zo’n groot formaat (wij weten uit ervaring dat dat best lastig is), maar het idee is origineel en het is grappig om te zien hoe Diggy tijdens een dinertje verlegen de hand pakt van zijn geschilderde vriendin.

Tijdens de refreinen zijn Diggy en de vrouw onder de lakens naar elkaar op zoek. Dat lijkt eenvoudig, maar hun bed blijkt groot genoeg om flink in te verdwalen. Het rare aan Slaap Lekker is dat Diggy en de vrouw geen enkele keer tegelijk in beeld komen. Het is bijna alsof Eva de Roovere al een clip had gemaakt waarin zij onder de lakens verdwaalt (voor bij de originele versie van Fantastig Toch) en dat de scenes met Diggy Dex later zijn opgenomen, al konden we daar op YouTube geen bewijs voor vinden. (We weten zelfs niet hoe Eva eruitziet en of zij überhaupt de vrouw in de rode jurk is).


Directe Link

En de muziek?

We linken er nog maar een keer naar, want stiekem vinden we die originele versie nog een stukje beter. Diggy Dex vertelt weliswaar ook een lief romantisch verhaaltje, maar zijn raps zijn lang niet zo poëtisch als Eva’s oorspronkelijke songtekst. Kleine gedichtjes als ‘Dag en nacht / En wij daartussen / Jouw kussen zacht / Op mijn natte-dromen-wang / Bang van komen en jouw gaan’ kloppen grammaticaal van geen kanten, maar weten ondertussen wel veel te zeggen over verliefdheid en naast je geliefde in bed liggen. Fantastig Toch sloeg in Nederland totaal niet aan (ondanks verwoede pogingen van Giel Beelen), het is goed om te merken dat de versie met Diggy Dex tot nu toe meer succes heeft. Mooi liedje!

Met dank aan JP voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Diggy Dex/Eva de Roovere – Slaap Lekker (Fantastig Toch)

  1. Levi

    Waarom doen julie deze video nu pas??

    Lekekr rnummerr hoor >;] xd
    Fantastig :P

      /   Reply  / 
  2. Bert

    Volgens mij klopt het inderdaad dat Eva de Roovere (aanwezig in de clip met rode jurk) al een eigen clip had en dat ze daar deze clip rond hebben gemaakt.
    Het zou dus best kunnen dat ze nooit samen zijn geweest voor de opnames van deze clip.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>