Nieuwe video: Paramore – Ignorance


Frontvrouw Hayley Williams gebruikt een kale gloeilamp (vanaf 2012 verboden in Europa) om haar bandleden te verlichten in een eenvoudige videoclip die zich grotendeels afspeelt in één kleine zwarte kamer. Het is voor kijkers met claustrofobie een video om het Spaans benauwd van te krijgen.

Het claustrofobische gevoel wordt verder uitgebreid in een handvol andere scenes. Eén waarin Williams – in een dwangbuis-achtige outfit – wordt achtergelaten in een spiegeldoolhof en een ander waarin de overige bandleden haar mummificeren met de kabels van hun apparatuur. Wij hebben ons verder niet zo verdiept in de songtekst van Ignorance, maar iets zegt ons dat Hayley zich opgesloten voelt.

En de muziek?

Het is bijna griezelig, het talent van deze band om liedjes te schrijven die op het eerste gehoor best wel okee klinken, maar als je er dan wat aandachtiger naar gaat luisteren blijken ze toch telkens tegen te vallen. Zo ook Ignorance. Die gitaarrif hakt er zo stevig in dat we aanvankelijk erg enthousiast waren, maar vervolgens knapten we toch weer af op de voorspelbare spanningsopbouw. Je hebt het gevoel dat Paramore met iets meer lef echt een toffe band zou kunnen zijn. Maar zoals het er nu voorstaat is het allemaal net iets te gemakzuchtig en iets teveel gericht op een breed publiek.

Met dank aan MusicNote voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Paramore – Ignorance

  1. Lianne

    Klinkt leuk, maar al hun liedjes klinken een beetje hetzelfde.. het lijkt net alsof ze naar Misery Business willen overgaan in het midden van het liedje..

      /   Reply  / 
  2. MusicNote

    Ik vind het eerst ff wennen, maar nu vind ik het een sterk lied. Het is wat volwassener dan hun eerdere singles, al vond ik die ook al super. Hayley’s stemgeluid en overkomen maakt deze band gewoon uniek!

      /   Reply  / 
  3. MidnightBells

    Hayley is een supere zangeres, jammer dat ik haar stem bijna niet kan horen…
    De zang en tekst wordt veel te veel overstemd door de muziek.
    Verder vind ik de clip best wel chaotisch, ik word zeeziek van de steeds switchende fragmenten.
    Het doet me erg denken aan verschillende andere nummers van hen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>